Verkeer

Werken aan nieuw op- en afrittencomplex Expresweg aan de Chartreuseweg

Werken in Brugge tot donderdag, 1/5/2014:

Brugge, woensdag 27/2/2013. Vanaf 28 februari starten, in opdracht van Wegen en Verkeer West-Vlaanderen, de werkzaamheden aan een nieuw op- en afrittencomplex op de N31 Expresweg, ter hoogte van de Chartreuseweg. De werkzaamheden zullen 150 werkdagen in beslag nemen. Het einde is voorzien in het voorjaar van 2014.

Fasering en hinder

Voorbereidende werkzaamheden
Vanaf 28 februari starten de voorbereidende werkzaamheden, waarbij de aannemer de werfkeet, de signalisatie en de benodigde machines plaatst.
Op maandag 4 en dinsdag 5 maart zal dit de nodige hinder met zich mee brengen: er zal telkens slechts 1 rijstrook beschikbaar zijn op de N31 ter hoogte van de werfzone. In de voormiddag zal dit telkens in de richting van de verkeerswisselaar E40/E403 zijn, in de namiddag in de richting van Zeebrugge.

Eigenlijke werkzaamheden
Vanaf 6 maart starten de eigenlijke werkzaamheden. Vanaf dan moet het verkeer op de N31 ter hoogte van de werfzone over twee versmalde rijstroken, en dit in beide richtingen. Op 6 maart worden ook de betonnen stootbanden geplaatst wat voor extra hinder zal zorgen op de N31.
Vanaf 6 maart kan het verkeer op de N31 niet meer rechts afslaan ter hoogte van de Chartreuseweg. Het verkeer op de N31 dat naar Sint-Michiels wil rijden, moet doorrijden tot aan de Koning Albert I-laan.

Na 6 maart zal het verkeer op de N31 Expresweg, net zoals bij de werkzaamheden op de N31 aan de Koning Albert I-laan en de Legeweg, weinig hinder ondervinden en steeds in twee richtingen toegang behouden, weliswaar op twee versmalde rijstroken.

Vanaf mei zullen ook de eigenlijke werkzaamheden aan de stationsomgeving van Brugge (Sint-Michiels) starten. Deze werkzaamheden zullen weinig impact hebben op de werkzaamheden op de N31 en omgekeerd. Hetzelfde geldt voor de onderhoudswerkzaamheden op de verkeerswisselaar E403/E403 die van 22 tot en met 26 maart worden uitgevoerd.

De situatie voor de fietsers blijft dezelfde. Sinds de aanleg van de vorkbrug aan de Koning Albert I-laan kunnen fietsers de N31 niet meer oversteken ter hoogte van de Chartreuseweg en is het fietsverkeer tussen Loppem en Sint-Michiels tijdelijk omgeleid via deze nieuwe vorkbrug.

(FN-Meegedeeld-Brugge)
Meer verkeersinformatie vindt op de pagina Verkeer!

Meer over Verkeer    Mobiliteit    Sint-Michiels    Hilde Crevits    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag