Nieuws uit de Brugse regio

Kleine fuifzaal jeugdhuis Thope krijgt een facelift


Audio Reportage
Kleine fuifzaal jeugdhuis Thope krijgt een facelift
Brugge, vrijdag 22/2/2013. Vanavond werd de kleine feestzaal van het jeugdhuis Thope in Sint-Michiels feestelijk heropend door burgemeester Renaat Landuyt, schepen van jeugd Franky Demon en voorzitter Stan Herreman.

Een live optreden van de stand-up comedy William Boeva, die onlangs de Humo comedy cup won, en een gratis vat zorgden voor een gezellige avond.

Stad steunt

Als schepen voor Jeugd en Brugge Studentenstad, en als inwoner van Sint-Michiels, benadrukte schepen Demon 'bijzonder tevreden te zijn met deze realisatie. Jeugdhuis Thope is een vaste waarde in onze stad en lokt met een uitgebreid activiteitenaanbod en een eigen festival in september, heel wat jongeren.' Daarvoor kon Thope in het verleden overigens al vaker op de goodwill van de stad rekenen: in 2008 voor de verbouwing van de grote zaal droeg de stad 52.000 euro bij, voor het festival Thoprock, voorziet de Stad jaarlijks 3.500 euro subsidie, en de jeugdwerking kon vorig jaar rekenen op een kleine 43.000 euro. In augustus 2012 keurde het stadsbestuur de verbouwing van de kleine fuifzaal goed met een subsidiebedrag van 48.000 euro op een totale kostprijs van 75.000 euro.

Capaciteit

De zaal heeft een capaciteit van +/- 120 personen en speelt in op de grote nood aan kleinere fuifzalen in Brugge. Jongeren zijn met name op zoek naar ruimte om verjaardagsfeestjes, optredens van lokale bands, te organiseren. De zaal ligt pal naast de grote zaal met een capaciteit van zowat 250 mensen.

(Erik Clyncke-Eigen Berichtgeving/Foto:EC)
Meer op www.thope.be
Contacteren via mail [email protected]
De volledige fotoreportage vindt U hier...
Meer over Jongeren    Ruimtelijke Ordening    Politiek    Renaat Landuyt    Franky Demon    Brugse Bands    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag