Cultuur en evenementen

2012 bracht recordopkomst in Het Concertgebouw: 180.000 bezoekers


Audio Reportage
2012 bracht recordopkomst in Het Concertgebouw: 180.000 bezoekers
Brugge, vrijdag 22/2/2013. "Het Concertgebouw overtrof voor het eerst de kaap van 100.000 bezoekers voor het eigen programma en noteerde qua bezoekersaantal een stijging van maar liefst 18 procent voor de voorstellingen en procent voor de kunsteducatieve activiteiten. 2012 was duseen recordjaar", stelt directeur Katrien Van Eeckhoutte van het Concertgebouw vast. 'We hebben dank zij de viering van onze 10e verjaardag extra mediaandacht gekregen en onze extra aandacht vanaf het nieuwe seizoen voor de kunsteducatieve activiteiten heeft duidelijk zijn effect niet gemist. Vanaf dit jaar is de succesformule van de workshops voor kinderen en jongeren in de Sound Factory overigen aangevuld met een variant voor volwassenen. Absolute hoogtepunten in 2012 waren ons feestprogramma Come on! Let's Party! rond de tiende verjaardag, en uiteraard December Dance, dat aantoont dat de samenwerking met het cultuurcentrum een echte meerwaarde biedt!'
Met de bedrijfsevenementen, congressen, concerten van derden en andere events noteerde het Concertgebouw in totaal 180.000 bezoekers in 2012, ook dit is een stijging van 12 procent in vergelijking met 2011.

Internationalisering en kunsteducatie

Katrien Van Eeckhoutte benadrukt "dat het Concertgebouw ook het komende jaar verder zal inzetten op de internationalisering. Met de Bach Academie trekt het Concertgebouw intussen meer buitenlanders dan Bruggelingen, maar dat betekent zeker niet dat we onze trouwe thuisbasis vergeten."

(FN-Eigen Berichtgeving)
Meer van Patrick Pieters op de pagina Klassiek!

Meer over Concert    Dans    Klassiek    Jongeren    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag