Economie

Zeebrugge stelt vertegenwoordiger Frankrijk aan


Audio Reportage

Brugge, dinsdag 19/2/2013. Vandaag tekende Port of Zeebrugge een contract met Philippe Le Petit, om voortaan de belangen van de Zeebrugse haven op de Franse markt te behartigen. Bedoeling is om de troeven van Zeebrugge, een diepzeehaven met logistieke hinterlandproducten, verder te promoten, zegt havenvoorzitrer Joachim Coens.

De aanstelling van Le Petit als vertegenwoordiger is een gezamenlijk initiatief van Port of Zeebrugge, PSA en APM Terminals Zeebrugge. Hij zal een adviserende rol vervullen om (container)ladingen vanuit Frankrijk te binden met de kusthaven. Le Petit kan prat gaan op meer dan 30 jaar ervaring in de shipping industry. Hij was onder meer werkzaam bij de containerrederij CP Ships France en de Franse spooroperator Naviland Cargo.

De aanstelling van een Franse vertegenwoordiger kadert binnen de hinterlandstrategie van de Zeebrugse haven, waarbij de haven 'de lading volgt'. Vooral in de containersector beslissen rederijen om hun almaar grotere schepen te laten aanmeren in havens waar voldoende lading aanwezig is. Zeebrugge zet volop in op de ontwikkeling van logistieke platformen in het zogeheten eigen hinterland, in dit geval Frankrijk.

Philippe Le Petit zal opereren vanuit Parijs. Port of Zeebrugge heeft overigens al vertegenwoordigers in Japan, China en India.

(FN-Meegedeeld-MBZ)

FN
Meer economisch nieuws

Meer over Economie    Haven    Zeebrugge    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag