Cultuur en evenementen

MAfestival viert straks zijn 50ste verjaardag


Audio Reportage
MAfestival viert straks zijn 50ste verjaardag
Brugge, zondag 17/2/2013. Het Mafestival, bij sommigen het nog steeds Musica Antiqua, viert straks zijn 50ste verjaardag, en organisator Thomas Bisschop ziet de 10 aanstormende zomerdagen in augustus, waarin oude muziek centraal staat, al helemaal voor zich. Wat ooit begon als een ambitieus orgelfestival, groeide uit tot het MAfestival, één van de eerste gespecialiseerde festivals voor oude muziek in Europa. Van 2 tot 11 augustus vinden weer de Brugse muzikale hoogdagen van de oude muziek plaats.

Verder uitbouwen

Net zoals vorige jaren, vinden we de vaste items van het festival terug: de concerten, de muziekwedstrijd,dit jaar pianoforte de expo, pianoforte in de Brugse Hallen. Dit jaar komen er dan nog enkele zaken bij, speciaal voor de jubileumuitgave: Vélo Baroque, een muzikale fietstocht door het Brugse ommeland, een tentoonstelling rond 50 jaar oude muziek in Brugge in het Stadsarchief Brugge en een publicatie met 3 cd's door Radio3/Klara.

Namen van musici die op de affiche prijken, hebben hun sporen reeds ruimschoots verdiend: René Jacobs, Jan De Winne, Marcel Ponseele, Masaaki Suzuki.
Het festival zou het festival niet zijn als het zijn laureaten uit vorige edities niet koestert. Velen onder hen zijn reeds vaste waarden in de muziekwereld en zullen ook musiceren op het festival, zegt festivaldirecteur Thomas Bisschop. Hopelijk is de zon van de partij begin augustus, om er een nog schitterender festival van te helpen maken.

(Patrick Pieters-Eigen Berichtgeving)

FN
Meer op www.mafestival.be
Meer van Patrick Pieters op de pagina Klassiek!

Meer over Concert    Klassiek    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag