Nieuws uit de Brugse regio

Brugse buurtcheques voorgesteld


Audio Reportage
Brugse buurtcheques voorgesteld
Brugge, vrijdag 8/2/2013. In de Rodenbachzaal van de stadshallen zijn de nieuwe Brugse buurtcheques voorgesteld. De buurtcheques zijn de nieuwe naam voor de vroegere zomercheques. De Brugse buurtcheques bieden een financiŽle ondersteuning voor buurt- en straatfeesten. Deze ondersteuning mag aangewend worden voor alle kosten zoals huur van materiaal, uitkoopsom van een dj,Ö maar niet voor eten en drank.

Nieuwe naam

De naamsverandering is volgens schepen Annick Lambrecht (sp.a), onder meer bevoegd voor evenementenbeleid in Brugge, "het logische gevolg van het feit dat de evenementen die met de cheques worden georganiseerd niet alleen in de zomer door gaan... Het is een fantastische manier omdat buren elkaar beter zouden leren kennen. Ik heb het zelf ondervonden in mijn buurt, in de Rietlaan in Sint-Michiels: sommige mensen die 5 huizen verder woonden kende ik eigenlijk niet. Door zo een buurtfeest hebben we elkaar nu toch leren kennen en dat is heel fijn!" zegt de schepen. "Inmiddels zijn er net geen 150 buurten die mee doen met het concept".

Alle buurtcomitťs die eerder hadden meegedaan, waren uitgenodigd in de Hallen waar verschillende groepjes op die Bruggelingen kunnen inhuren voor hun buurtfeest te beluisteren waren: Arto Mundo, Marino Punk, circus Woesh, ...

Waarom meedoen?

Buurten kunnen kiezen kiezen hoe en wat ze willen organiseren en daarom opteren voor of een buurtcheque van 200 euro of een buurtcheque van 100 euro, met een gratis culturele act, uit te kiezen uit het aanbod van de stad. Daarnaast zijn de organisatoren via de stad verzekerd voor burgerlijke aansprakelijkheid en lichamelijke ongevallen van uw medewerkers, dekt de stad de kosten voor Sabam en krijgt de organisator ook 50 affiches om zijn buurtfeest ruim bekend te maken in de buurt. Er is ook een gratis vlag van de Brugse buurtcheques om uw feest een extra feestelijk tintje te geven. Eenvoudig De stad maakt ook werk van een zeer eenvoudige manier van aanvragen: met 1 enkel formulier kunt u uw Brugse buurtcheque aanvragen, uw vergunning regelen, uw straat verkeers- en parkeervrij maken, een 'speelstraat voor ťťn dag' aanvragen en materiaal bij de dienst Cultuur reserveren.

(FN-Meegedeeld-Brugge/Foto: FN)
Meer op www.bruggelokaal.be
De volledige fotoreportage vindt U hier...
Meer over Actie    Evenementen    Politiek    sp.a    Annick Lambrecht    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag