Nieuws uit de Brugse regio

Nooit geziene opkomst voor Auto Retro


Audio Reportage
Nooit geziene opkomst voor Auto Retro
Brugge, maandag 28/1/2013. Afgelopen weekend vond in de Beurshalle te Brugge voor de 33ste keer Auto Retro plaats. Vooral de Mercedes 300sls was dit jaar de bezoekslokker en niet minder dan 5000 nieuwsgierigen kwamen het unieke museumstuk dan ook bewonderen.

Museumstuk in Brugs privaat bezit

Die Mercedes 300sls is het trotse eigendom van Luc Lambrecht uit Brugge, de eigenaar van Luc's Cars nv en van 78 bijzondere wagens in zijn collectoe, waaronder dus de Mercedes 300sls: zijn droomwagen: "Ik ben de wagen toevallig tegen gekomen, ik droomde al heel mijn leven van die wagen, ik had dan ook nooit gedacht dat ik die wagen ooit zou kunnen kopen..." benadrukt Luc Lambrecht. "Als je me vraagt wat die waard is, moeten we realistisch blijven de waarde is wat een mens ervoor wil gevenů Voor mij is die heel veel waard en dus ook voorlopig niet te koop!' Het begon als een hobby waar ik op mijn 18jaar mijn beroep van maakte, nu ik op pensioen ben is het terug mijn hobby geworden."

Meer kwaliteit

Alle kenners in het oldtimers milieu waren het erover eens: "jaar na jaar is de beurs kwaliteitsvoller en zijn er echt paradepaardjes te bewonderen en te koop", stelde fotojournalist en autoliefhebber Benny Proot. Ook Mathias Wentein, die in het dagelijkse leven met meer natuurlijke paardenkrachten werkt, keek zijn ogen uit,maar stelde met de meeste bezoekers vast dat het voorlopig bij kijken en dromen blijft...

Wat er volgend jaar op het programma staat, kon of wilde inrichter Sebastien Delobelle ons nog niet vertellen, maar een ding is zeker: hetwordt ook dan een niet te missen weekend voor iedereen die bij het zien van een mooie auto zijn eigen kleppen voelt overslaan.

(Erik Clyncke-eigen Berichtgeving/ Foto: EC)
De volledige fotoreportage vindt U hier...
Meer over Geschiedenis    Techniek    Tentoonstelling    Evenementen    Mobiliteit    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag