Nieuws uit de Brugse regio

Zeebrugs Feestcomite verwelkomt Renaat Landuyt


Audio Reportage
Zeebrugs Feestcomite verwelkomt Renaat Landuyt
Brugge, maandag 21/1/2013. Afgelopen weekend vond naar jaarlijkse traditie de nieuwjaarsreceptie van het Zeebrugse Feestcomité plaats, Voorzitter Michel Monbaliu verwelkomend de kerstverse Burgemeester Renaat Landuyt (sp.a) als gastspreker en ook de nieuwe Schepen voor Zeebrugge Bad Mieke Hoste (sp.a) werd hartelijk verwelkomd.

2012

Verleden jaar organiseerde het feestcomité niet minder dan 35 activiteiten, alleen of in samenwerking met andere organisaties. Ook de vernieuwde Handelsgebuurtekring van de Strandwijk zorgde voor heel wat bijkomende terras- en strandanimatie. De voorzitter benadrukte we zijn bezorgdheid over de jaarlijkse kermis die elk jaar doorgaat eind augustus: jaar na jaar zien we minder foorkramers, zelfs al enkele jaren geen kindermolen meer en dit ondanks de vele inspanningen van de Stad Brugge en onszelf. Het is echter geen probleem van Zeebrugge alleen. We zien het ook bij onze buren. Daarom heeft men in Knokke-Heist de prijs van de standplaatsen gehalveerd om opnieuw foorkramers te lokken. Misschien iets waar we even moeten over nadenken? benadrukte Michel Monbaliu.

2013

Ook dit jaar zijn er weer heel wat activiteiten gepland: Op zaterdag 16 februari is de jaarlijkse carnavalstoet waaraan het Feestcomité meewerkt. In het weekend van 19 tot 21 april organiseert het Feestcomité de Saint Georges Day herdenking en op zaterdag 1 Juni is er de tweede uitgave van de Haventrialton. Op zondag 2 juni verwelkomt de Handelsgebuurtekring van de Strandwijk samen met het feestcomité u op de 'Dag van de Toerist', de Zeebrugse Zeewijding en de 'Dag van de Visserij' zijn gepland op 23 juni en op zondag 7 juli opent het Feestcomité het toeristisch seizoen op de Strandwijk. Zondag 11 augustus is er de Lottoshow.
Al deze activiteiten zullen opgenomen zijn in de kalender van de buurtkrant of worden via affiches of via de website gepubliceerd (link onderaan).

Jean-Marie Bogaert in de bloemetjes

Voorzitter Monbaliu nam symbolisch afscheid van ere Schepen Jean-Marie Bogaert: "Ik heb enkele zaken genoteerd die in uw ambtstermijn gerealiseerd werden. Ik denk aan de St-Georgesday - Wandeling, het nieuwe Badengebouw, de jaarlijkse promotiebrochure van Zeebrugge en Lissewege in meerdere talen, De Virtus aan de Rederskaai, Strandterrassen, Strandspelen- en de Strandconcessies, Film op het strand en ondersteuning van activiteiten van het feestcomité" Benadrukt de voorzitter. Als bedanking en als afscheid werd een geschenk en bloemen overhandigd.

(EC-Eigen Berichtgeving/Foto: EC)
Meer op www.feestcomitezeebrugge.brugseverenigingen.be
De volledige fotoreportage vindt U hier...
Meer over Economie    Evenementen    Renaat Landuyt    Zeebrugge    Lissewege    Zwankendamme    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag