Economie

P&O; Ferries & Transfennica gaan samen werken

P&O Ferries & Transfennica gaan samen werken
Zeebrugge, maandag 7/1/2013. Twee belangrijke spelers in de haven van Zeebrugge, P&O; Ferries en Transfennica, gaan samen werken. Dat is deze middag bekend gemaakt in Dover. Beide bedrijven gaan met hun Landbridge een gezamenlijke oplossing aanbieden voor onbegeleide en begeleide trailers en containers tussen Spanje en Engeland. De centrale hub is Zeebrugge waar, op de P&O; terminal, de diensten van beide bedrijven bijelkaar komen. P&O; biedt meer dan 40 afvaarten per week van/naar Zeebrugge.

Sneller door deal

P&O; Ferries & Transfennica hebben ook een overeenkomst gesloten waarbij P&O; de schepen van Transfennica behandeld waar deze vanaf deze week aankomen. P&O; zorgt voor het lossen en laden van de schepen en ook dat trailers/containers met eindbestemming UK op het eerste schip meegaan naar Tilbury, Hull of Teesport. Met dagelijkse afvaarten zal de transittijd naar Engeland beter concurreren met het wegvervoer dan voorheen het geval was. Transportbedrijven kunnen nu Bilbao naar Tilbury, Hull en Teesport vv boeken bij de Transfennica kantoren in Bilbao, Zeebrugge en Tilbury. EDI verbindingen zorgen voor efficiente registratie en communicatie. Ook ontvangt de klant maar één factuur voor het hele traject van Spanje naar Engeland of omgekeerd. Transfennica biedt 2 afvaarten per week, op dinsdag en vrijdag, in beide richtingen, tussen Zeebrugge en Bilbao. De overtocht duurt 38 uur. Met de dagelijkse aansluitingen naar Tilbury, Hull en Teesport wordt de markt nu perfecte mogelijkheden geboden om de juiste route te kiezen.

Tolwegen vermijden

Ronny Daelman, Freight Director P&O; Ferries, kijkt al geruime tijd kijken uit naar de ontwikkelingen bij Transfennica, hoopt "de Engelse klanten een additionele route en kansen te kunnen bieden om kosten te besparen. Deze service is een perfect alternatief voor de weg en dure Franse tolwegen worden vermeden. Wij kijken met vertrouwen naar een positieve ontwikkeling van onze samenwerking".

Ook milieubewuster

Michael van den Heuvel, Director bij Transfennica, stel vast dat "iedere dag honderden trucks onderweg zijn tussen Spanje/Portugal en het Verenigd Koninkrijk. Als meer bedrijven voor het schipkiezen zijn er niet alleen aanzienlijke besparingen mogelijk, zonder dat aan transittijd wordt ingeleverd, maar vaart ook het milieu daar zeer wel bij".

(FN-Meegedeeld-Transfennica/Foto: FN)
Meer economisch nieuws

Meer over Economie    Haven    Milieu    Mobiliteit    Zeebrugge    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag