Nieuws uit de Brugse regio

Stijn Fincioen wint tweede Kerstloop met 3000 deelnemers


Audio Reportage

Brugge, vrijdag 14/12/2012. Vanavond werd de tweede editie van de Kerstloop in de Brugse binnenstad verwelkomd. Na het gigantische succes van de eerste editie, was het bang afwachten wat de weergoden in petto hadden, maar organisator Ivan Degrieck had meer dan een beetje geluk: niet de bijtende vorts van deze morgen, zelfs niet de regen van 18:00 uur: om 20:00 uurt stonden in het centrum op de Markt waar de Kerstmarkt en de schaatspiste opgesteld staan ook een 3000-tal deelnemers.

Het podium

Stijn Fincioen (foto) kwam als eerste over de meet na 10 kilometer in 0:30:25, anderhalve minuut voor Kenneth Vandendriescche en met 2 minuten op Tom Meire. Karel Moerman was vierde, en Matthias Stubbe vijfde. In de korte 5 kilometer kwam Davy Stieperaere als eerste over de meet. Jolien Schoonooghe, die om de fun meedeed, kwam als laatste onder luid applaus over de meet.

Organisator Ivan Degrieck, die veel woorden van dank richtte naar zijn 70-tal vrijwilligers die het evenement mogelijk maken, gaat volgens jaar voor 5000 deelnemers...

(FN-Eigen Berichtgeving)
Meer op www.lopenvoorhetgoededoel.be
De volledige fotoreportage vindt U hier...
Meer over Sport    Binnenstad    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag