Nieuws uit de Brugse regio

Historium lost verwachting van velen in


Brugge, zaterdag 24/11/2012. Zaterdagnamiddag konden we als één der eerste bezoekers uit een groep van 1437 Bruggelingen die een gratis ticket hadden bemachtigd Historium ervaren: een totaalspektakel die als een interactief museum wordt aangekondigd.

Van Eyck

In 7 kamers beleef je een liefdesverhaal ten tijde van Jan Van Eyck. Daarbij worden al je zintuigen geprikkeld, zien en horen is heel normaal in een museum, maar ook voelen, ruiken en proeven zelfs proeven. Voor dat laatste is een prachtig café geïntegreerd, waar Duvelliefhebbers zeker aan hun trekken komen, na de 35 minuten durende Middeleeuwse beleving, die je tot in het atelier van Van Eyck brengt, waar hij zijn Madonna met kannunik Van der Paele schildert. Echt de moeite, en dit niet alleen voor ons, Bruggelingen. Wat belooft werd, is echt gerealiseerd en daarbij werd heel wat Westvlaamse toptechnologie gebruikt: zo werd voor verschillende kamers van de attractie de digitale 3D projectie set-up ontwikkeld door Barco in Kortrijk.

Onze fotoreportage (link onderaan) toont en kleine greep uit de wandeling doorheen de kamers, beperkt want foto's nemeni op tal van plekken niet tiegestaan...

(PS-Eigen Berichtgeving-Foto: PS)
Meer op www.historium.be
De volledige fotoreportage vindt U hier...
Meer over Geschiedenis    Techniek    Evenementen    Binnenstad    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag