Showbiz

Hans de Booij 30 jaar op de planken


Audio Reportage

Blankenberge, maandag 19/11/2012. Kusttheater 't Colisée was gisterenavond het middelpunt van één van de twee geplande optredens in Belgie '30 jaar Hans de Booij in concert'. Hans bracht een mengeling van zijn oudere bekende nummers en de nieuwe stijl die hij sedert 5 jaar aanneemt.

Spiritueel

Het valt vooral op dat de nieuwe nummers van Hans spiritueel gericht zijn, ook het praten tussen zijn liederen waren spiritueel gericht. In het begin van zijn optreden richtig hij zich tot zijn gidsen, leraren en God. "Ik denk niet echt dat ik een boodschap heb' benadrukt hij 'maar er zit wel gelukkig spiritualiteit in mijn leven en dat spelt een rol die belangrijker begint te worden in mijn leven, zoals materialisme en aanverwanten... Als kind op de eerste dag van de kleuterschool kwam ik er al achter dat dit er was voor controle en manipulatie, ook naar de kerk wilde ik niet gaan maar prate wel in mezelf met God, al van jongs af aan was ik al op zoek naar een bepaalde vrijheid in het leven". In zijn nieuwe songs is daar heel veel van terug te vinden.

Politiek

Ook in zijn liederen haalt Hans uit naar de politiek. Zijn onlangs uitgekomen nummer "verkiezingen 12 september" is daar het bewijs van. In dit nummer roept hij op om af te komen van bankiers, de kinderwens van justitie, het graaien en haten, gif in ons eten en fluor in het water. Tevens verwijst hij in dit nummer naar UFO's. "Het word tijd dat wij ons eindelijk realiseren dat politiekers criminelen zijn," benadrukt hij. "Als je dat durft te beseffen dan beziet u de dingen anders en ga je ook anders consumeren. Ik kap niet op de politiek maar het is wel een uiterst matig bederft bedrijf, zoals het er nu voor staat is het onverstelbaar corrupt. Het is te erg voor woorden".

Gratis downloaden

De laatste 5 jaar heeft Hans drie full cd's opgenomen en die zijn gratis te downloaden op zijn website. "De muziekindustrie is een ding dat dient als kalmeermiddel. Ik ben een zanger en ik stop niet met zingen. Bekijk het maar. Ik ga wel door zoals ik altijd heb gedaan. In een liedje moet duidelijkheid en eerlijkheid zitten. Op de vraag na het interview, wat de auteursrechtenverenigingen daar van vonden, stak hij zijn middelvinger op...

(EC-Eigen Berichtgeving/foto EC)
Meer op www.hansdebooij.com
De volledige fotoreportage vindt U hier...
Meer Showbiznieuws op de Showbiz pagina!

Meer over Concert    Showbiz    Rock/Pop/...    Evenementen    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag