Nieuws uit de Brugse regio

Patrick Moenaert schrijft boek: 100% voor Brugge


Audio Reportage
Patrick Moenaert schrijft boek: 100% voor Brugge
Brugge, zaterdag 10/11/2012. In het Concertgebouw is het boek 100% voor Brugge voorgesteld geschreven door burgemeester Patrick Moenaert (CD&V;). Op de voorstelling van het boek waren ondermeer Vlaams Minister-president Kris Peeters, minister Hilde Crevits, Kamagurka, schepen Yves Roose en tal van andere gasten aanwezig.

Op vraag van

Moenaert heeft zijn burgemeesterschap van 18 jaar er zo goed als bijna op zitten en is in die tijd onlosmakelijk verbonden met onze stad en in '100% voor Brugge' vertelt over over die loopbaan, vanaf zijn eerste kennismaking met de politiek tot het zelf gekozen einde van zijn politieke loopbaan. In het boek, dat hij schreef op aangeven van Hedwig Dacquin, voormalig hoofdredacteur van het Brugs Handelsblad, geeft Moenaert voor het eerst ook ruimte aan enkele bedenkingen bij zijn loopbaan. De titel verwijst volgens Moenaert naar de inzet die vereist is om het burgemeesterschap goed in te vullen.

Hoogtepunten

Naar eigen zeggen heeft Moenaert in het boek geprobeerd een objectief verhaal neer te zetten. Patrick Moenaert (Oudenburg, 1949), licentiaat sociologie, werkte voor zijn burgemeesterschap op het kabinet van toenmalig minister DaniŽl Coens. In 1982 stapte hij in de actieve politiek en in 1988 werd hij OCMW-voorzitter om zes jaar burgemeester te worden: met 45 jaar de jongste burgemeester uit de Brugse geschiedenis. Hij bewerkstelligde de de titel van Brugge Europese Culturele Hoofdstad 2002, gaf de opdracht om het Concertgebouw neer te poten en haalde de titel van Unesco Werelderfgoed binnen.

Het boek 100% voor Brugge werd uitgegeven door Roularta en ligt voor net geen 25 euro in de boekhandels.

(EC/FN-Eigen Berichtgeving-Foto: EC)
De volledige fotoreportage vindt U hier...
Meer over Concert    Literatuur    Politiek    CD&V;    Patrick Moenaert    Yves Roose    Hilde Crevits    Erfgoed    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag