Sportnieuws uit de regio

Markt was enkele uren Britse kolonie


Brugge, vrijdag 9/11/2012. Sinds woensdag zakten duizenden Newcastlefans af naar Brugge, waar echter maar 2600 plaatsen waren voorzien in het stadion. Donderdag liepen de berichten binnen, dat Brugge een grote 4000 Newcastlesupporters mocht verwachten, waarna werd besloten om op de Markt twee grote schermen te plaatsen om hen zo op te vangen. Her en der was er gemompel te horen van liefst van de Markt weg te blijven, hoe zou dit aflopen? Waarom al deze heisa?

Verwachtingen

In het Jan Breydelstadion, enkele kilometer verderop, waren noch Club noch Newcastle op volle sterkte aangetreden omdat beide ploegen dit weekend belangrijkeá3 punten matchen in eigen competitie voor de kiezen krijgen, respectievelijk tegen Anderlecht en West Ham. Vele Britse supporters zouden dus 's anderdaags al weer vertrekken: "wij steunen ons team overal, tot in de dood, is dit nu eerste klasse, tweede of derde. We staan echt als een hecht blok achter het team." In no time waren zowat alle uithoeken van de Markt versierd met diverse vlaggen, om het Britse territorium duidelijk af te bakenen. De Britse suporters krijgen er naar eigen zeggen ook kop noch staart aan, dat Club hun trainer had ontslagen, na de vier nederlagen op rij: "bij ons gebeurt dit niet op zo'n manier en al zeker niet op zo'n moment". Het merendeel van de Britse supprters opde Markt ging voor een 0-1 of 1-2 uitslag, "maar we zullen wel moeten oppassen van Club: Club heeft nog steeds een grote reputatie in Engeland". Afgaande op de nrs. op hun shirts blijken Coloccini, TiotÚ en de gebroertjes Ameobiázijn zeer geliefd bij de Britse suppporters op de Markt.

De Match

Na amper 20 minuten stond het 2-0 voor Club (Trickovski 1-0, Jorgensen 2-0) en werd het op de Markt zelfs even stil: zou het ÚÚn van die grote Europese avonden voor Club worden en was Newcastle het weerloze slachtoffer, kon je op gezichten aflezen. Neen dus, want vlak voor de rust stond het in twee dolle minuten plots 2-2. (Anita 2-1 en Shola Ameobi 2-2). Deze stand zou niet meer veranderen en op de Markt was men uiteindelijk toch tevreden met de uitslag, hoewel de supporters duidelijk meer hadden verwacht van hun elftal.

(PS/FN-eigen Berichtgeving/Foto: PS)
De volledige fotoreportage vindt U hier...
Alle sportnieuws van de Stadsomroep

Meer over Sport    Evenementen    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag