Nieuws uit de Brugse regio

Cavia centraal bij Koninklijke Angora Kleinveeclub


Audio Reportage
Cavia centraal bij Koninklijke Angora Kleinveeclub
Brugge, zondag 4/11/2012. Voor de vierde maal op rij vond de jaarlijkse neerhofdierententoonstelling van de Koninklijke Angora Kleinveeclub-Brugge v.z.w. plaats in de polyvalente zaal op het domein van het Sint-Lodewijkscollege te Sint-Andries Brugge. De fokkende leden, andere Belgische en buitenlandse fokkers streden met hun dieren naar de titel van het clubkampioenschap 2012 en kampen naar diverse prijzen en titels tijdens het weekend.

Cavia

Traditiegetrouw werd ook dit jaar een themadier gekozen en viel de keuze voor het eerst op de cavia en de vele bezoekers hadden, zo bleek, nood aan duidelijkheid in heel wat vaak prangende vragen omwille van vaak onwetendheid bij beginnende fokkers. Het initiatief werd ondersteund door de club en leden van de Belgische Caviaclub, die promotie voert voor deze dierengroep (foto).

Jonge bezoekers

Zoals steeds was er ook dit jaar heel wat aandacht voor de jongste bezoekers, die gratis toegang kregen en met een uitgewerkt initiatief van het jeugdcomité, waarbij op een interactieve manier werd aan knutselen, kleuren, tekenen en grime- een leuk bezoek aan de dieren willen combineren met het toetsen van vaardigheden op kindermaat. De kinderhoek staat sinds een paar jaar garant voor een ware publiekstrekker, dit in het zicht van de cafetaria en onder begeleiding van gemotiveerde medewerkers.

75 jaar

Op de vooravond van het 75-jarige bestaan van de club is inmiddels een werkgroep geïnstalleerd, die deze jubileumviering met nieuwe ideeën zal bijsturen. Naast de organisatie van de jaarlijkse neerhofdierententoonstelling zullen bijkomende activiteiten, in de loop van het jaar, plaatsvinden. Een passend logo en themadier 'Het Angorakonijn',werd al boven de doopvont gehouden. Het logo '75 jaar Angora' is een ontwerp van de huisartiest van de vereniging, Camiel Vrielynck uit Brugge.

(Erik Clyncke-Eigen Berichtgeving:Foto: EC)
De volledige fotoreportage vindt U hier...
Meer over Kinderen    Jongeren    Andere Culturen    Milieu    Tentoonstelling    Evenementen    Sint-Andries    Verenigingen    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag