Nieuws uit de Brugse regio

Filmfestival: Q&A; Before Dawn


Brugge, vrijdag 2/11/2012. Gisterenavond om 18.00 zou Dominic Brunt, de regisseur van Before Dawn aanwezig zijn op het 5e Festival van de Fantastische Film Razor Reel, maar door verplichtingen geen Dominic maar wel zijn echtgenote Joanne Mitchell, die de vrouwelijke hoofdrol in de film had vertolkt.   Dominic (voor insiders denk maar aan "Inbred") is een enorme fan van horror movies en speciaal deze met zombies, Joanne houdt er niet van, we zouden dus een heel andere Q&A; krijgen.

Goedkoop

Joanne zei dat het een goedkope film was en in twee weken tijd opgenomen. Zij schreef het verhaal, "It's a human touch of the genre, wanting the public to sympathise with the characters... More a drama than a horror movie, and it's typical British. You will see no guns, no army just normal characters as you and I... Also with a claustrofobic sphere." Europese Première De bezoekers van het festival zagen de eerste vertoning in Europa. Japan en enkele andere landen hebben ze al aangekocht, we zien wel hoe het verder loopt, wist ze ook nog te zeggen. De film werd wel in twee weken opgenomen, maar dat was ook te danken aan het vele voorbereidende werk en testen. Parkinson, rabbies, ... waren o.a. een basis om de bewegingen van de zombies te filmen en hun uitzicht. "The eyes were the biggest problem, large red contactlenses were used". Een geestige vraag uit het publiek : " Het is mijn eerste zombiefilm dat ik zie, ... worden ze soms ook weer normaal ?" De persoon kreeg direct de stempel virginzombie opgeplakt. Deze vraag was vrij normaal want deze suggestie werd in de film geopperd door Nick Evans (Stephen) , vooral bekend van zijn rol in Shameless als één der Maguires. Hij zei dat een zombie, éénmaal die gegeten had, terug normaal zou functioneren. Alex (Dominic Brunt) test het dus uit.

TV of film

Joanne haar achtergrond is vooral tv werk: ze speelde onder meer in ettelijke episodes in Emmerdale Farm, net als haar echtgenoot. Dominic is meer de man voor het filmwerk en dan vooral horror, horror, en nog eens horror. Je zou bijna zeggen dat hij ermee opstaat en ermee gaat slapen. "Next year Dominic will do more camerawork and less acting and editing, he did it for this movie but it was though". We konden niet echt afsluiten met future project, dus werd maar gevraagd wat ze zou willen doen of spelen. "Lady MacBeth" was het antwoord. "She's dark, sensitive, and had a lot of problems". We kunnen dus besluiten met "From a zombie to a murdering bitch", besloot Thierry de Q&A.;

(PS-Eigen Berichtgeving/Foto: Patrick  Stieperaere)
De volledige fotoreportage vindt U hier...
Meer over Film    Evenementen    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag