Showbiz

Maaike Cafmeyer: mensen zien alleen de mooie kant, ik stempel ook tussen mijn acteerwerk


Audio Reportage
Maaike Cafmeyer: mensen zien alleen de mooie kant, ik stempel ook tussen mijn acteerwerk
Brugge, zondag 28/10/2012. Afgelopen week werd in Blankenberge de West-Vlaamse deurkomedie van kwoad nor erger met groot succes afgesloten voor dit jaar. Door het grote succes zal de komedie terug te zien zijn in maart 2013. Eén van de vijf bekende acteurs die in het stuk spelen is de Torhoutse Maaike Cafmeyer. We polsten haar dan ook naar haar ervaringen.

Eerste maal in het West-Vlaams

"Het is de eerste keer dat ik in mijn eigen dialect kan acteren, het is ook de eerste keer dat ik een deurkomedie doe. Eigenlijk weet iedereen dat ik een West Vlaamse ben en nooit heb ik mijn accent echt weggestoken. De combinatie met de andere acteurs is mij enorm bevallen, we hebben veel plezier gemaakt en dat is eigenlijk het belangrijkste… Als je spelplezier hebt straalt dit zich af op het publiek dan pakken die dat mee en dat is gewoon aanstekelijk gewoon. In een deurenkomedie moet je wel heel veel timing hebben, je moet op de juiste tijd de deur open doen en weer dicht doen, je moet op de juiste plaats staan en goed luisteren naar wat een ander acteurs doen...", zegt Maaike. "Toen Jeroen Maes me belde moest ik toch wel eens nadenken maar toen ik hoor de dat Karin Tanghe, mijn stadsgenoot meedeed moest ik niet lang meer nadenken. Het is altijd mijn droom geweest om met Karin Tanghe eens te acteren, het is een schitterende actrice en ze heeft zelfs nog voor me gebabysit (lacht)..."

Werk

Op de vraag hoe het gaat met haar acteerwerk antwoordt Maaike aarzelend: "de mensen zien alleen de mooie kant. Ik heb wel werk maar ik stempel ook er tussen. Het is echt met ups en downs dat is iets wat de mensen niet weten maar het is wel zo! Je hoor mij niet klagen, ik kan ervan leven maar das maar juist genoeg, ik word er zeker niet rijk van..."

Toekomst

"In de toekomst zijn er wat losse dingen gepland: binnenkort zie je me op TV in een quiz met Bart De Pauw voor de rest ga ik met Wouter Belaen op tournee en dan in maart terug met de komedie van kwoad nor erger. Tot mei zit het wel goed maar dan heb ik niet zoveel werk (lach) och we zien wel..." besluit Maaike Cafmeyer.

(EC-Eigen Berichtgeving/Foto: EC)
De volledige fotoreportage vindt U hier...
Meer Showbiznieuws op de Showbiz pagina!

Meer over Showbiz    Theater    Humor    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag