Nieuws uit de Brugse regio

Razor Reel Fantastic Film Festival gestart


Audio Reportage

Brugge, donderdag 25/10/2012. Gisterenavond vond de aftrap plaats van de 5e editie van het Festival van de Fantastische Film Razor Reel, met de openingsfilm Safety not Guaranteed, een onafhankelijke productie die met zijn scenario al een prijs wegkaapte voor Beste Scenario. Wegens omstandigheden werd het vijfde seizoen niet ingeleid door de peter van het festival, Jan Verheyen, maar door organisator Patrick Van Hauwaert en zijn collega. Er was ook geen traditioneel interview met de regisseur of producer, maar met hun eigen kinderen, die ze enkele vragen stelden, wat ze zoal graag zagen van fantastische films: het werd Jaws voor Patrick's zoon en Harry Potter volgens de kleine zesjarige meid.

De komende dagen zijn in een aantal categorieën boeiende films te zien in Cine Liberty en heel wat gratis randevenementen te bezoeken in de Biekorf.

Young Blood

Young Blood geeft een platform aan filmmakers met een eerste groot project. Razor Reels jury reikt voor de meest belovende titel trouwen een award uit en een promotiedeal. Mogelijke kanshebbers op deze prestigieuze prijs zijn Before Dawn, Citadel en Grabbers naast andere sterke opkomers.

Fantastic Scope

Fantastic Scope brengt de crème van het huidig fantastisch repertorium, door ze een Belgische première te geven. Organisator Patrick Van Hauwaert beveelt alvast de zeer britse kolderieke zombiekomedie A Little Bit Zombie aan...

Razor's Edge

Voor de durvers is er Razor's Edge met een aantal bizarre en extreme films, die al eens buiten de lijntjes van het gangbare durven kleuren. Genrefilms als Fat Cat en Blood for Irina bijvoorbeeld.

Buttr

Het segment Buttr biedt in samenwerking met BUT Filmfestival Breda eerder eigenzinnige Europese underground titels zoals Breakdown Reward en Hell.

De 5e editie van Razor Reel loopt van 25 oktober tot en met 03 november. De programmatie vindt plaats in Kinepolis en Cinema Liberty (beiden betalend) en CC De Biekorf (voor één keer volledig gratis wegens Feest Editie).

(FN/PS-Eigen Berichtgeving/Foto: Patrick  Stieperaere)

FN
Meer op www.rrfff.be
De volledige fotoreportage vindt U hier...
Meer over Film    Evenementen    Sint-Michiels    Binnenstad    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag