Cultuur en evenementen

Kunst uit Wit-Rusland in unieke tentoonstelling in Brugge

Op de agenda voor Brugge tot zondag, 28/10/2012:

Audio Reportage
Kunst uit Wit-Rusland in unieke tentoonstelling in Brugge
Brugge, woensdag 17/10/2012. Tot en met 28 oktober 2012 presenteert DEVE Gallery te Brugge een unieke tentoonstelling met hedendaagse kunst uit Wit-Rusland, waarin het verschil tussen de kunst van nu en die van de jaren '80 en '90 belicht wordt. Het is de eerste tentoonstelling van dit type in België, met zoveel verschillende kunstenaars en genres die aan bod komen in één tentoonstellingsruimte.

Ongedwongen

Talentvolle, ongedwongen, creatieve, absoluut eigentijdse, verschillende en zeer professionele werken van Wit-Russische kunstenaars bewijzen dat Wit-Russische kunst veel dichter bij Europa en de wereld staat dan het publiek zou denken. "Het werk brengt niet alleen esthetisch genot, maar zet ook aan tot nadenken", zegt Pavel Kastiuk, een van de deelnemende kunstenaars, die het "als een hele eer beschouwt om te zijn uitgekozen voor de unieke mogelijkheid om buiten de Wit-Russische grenzen zijn werken te laten zien". De ambassadeur van Wit-Rusland, Andrej Evdochenko, benadrukt vooral "hoe deze tentoonstelling Vlaanderen dichter tot het huidige Wit-Rusland kan brengen". En hij ziet directe links: "net als Vlaanderen heeft Wit Rusland geen eigen olie, gas of mineralen en dus moeten we het vooral van het talent van jonge mensen hebben om het in de wereld te maken. Dat toont deze tentoonstelling ongetwijfeld ook".

Kennis maken met Wit-Rusland door de ogen van moderne kunstenaars kunt u t.e.m. 28 oktober 2012 in DEVE Gallery, Kolenkaai 70, 8000 Brugge
Open woensdag t.e.m. zondag telkens van 14u tot 19u

(FN-Eigen Berichtgeving/ Foto: FN / Tolk Anna Verstraete)
Meer op www.deve-gallery.com
Contacteren via mail [email protected]
De volledige fotoreportage vindt U hier...
Meer van evenementen in onze Agenda!

Meer over Jongeren    Tentoonstelling    Evenementen    Kristus Koning    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag