Nieuws uit de Brugse regio

Dirk De Fauw ligt wakker van verkiezingen


Audio Reportage

Brugge, woensdag 10/10/2012. De zowat 1000-tal belangstellenden voor het kopstukkendebat van de Brugse Persbond ter gelegenheid van de komende gemeenteraadsverkiezingen, zagen hoe Renaat Landuyt (SP.A) en Dirk De Fauw (CD&V;) wel bijzonder vriendelijk voor elkaar waren toen de thema's voor de verkiezingen de revue passeerden.

Geen akkoord

De Fauw zelf maakte er achteraf werk van om in het interview met de Stadsomroep duidelijk te maken "dat daar absoluut niets achter moet gezocht worden: beiden zijn "leeftijdsgenoten en advocaat en ook politiek klikt het heel vaak, maar dat betekent niet dat er gemakkelijk een bestuursakkoorrd zou komen tussen CD&V; en sp.a. Binnen CD&V; zijn er bijvoorbeeld ook veel voorstanders van een samenwerking met N-VA". De Fauw merkt wel dat hij "beter door de deur kan met andere kopstukken dan huidig burgemeester Patrick Moenaert..."

Anti CD&V; Coalitie?

Dirk De Fauw vreest overigens een mogelijke anti-CD&V; coalitie, waarbij N-VA als derde de tweede uit de verkiezingen, en dat zou dan sp.a en Renaat Landuyt zijn, de burgemeestersjerp zou gunnen. De Fauw schiet er 's nachts af en toe wakker van... "Ik slaap moeilijk, naar de verkiezingen toe maar ik weet dat ik ook na zondag nog slecht zal slapen", besluit Dirk De Fauw...

(EC-Eigen Berichtgeving/Foto: EC)
De volledige fotoreportage vindt U hier...
Meer over Evenementen    Politiek    CD&V;    Dirk De Fauw    Renaat Landuyt    Verkiezingen    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag