Nieuws uit de Brugse regio

Mercedes Van Volcem teleurgesteld door peilingen


Audio Reportage

Brugge, woensdag 10/10/2012. Het kopstukkendebat van de De Brugse Persbond, dat ter gelegenheid van de komende gemeenteraadsverkiezingen woensdagavond 6 Brugse lijsttrekkers bijeen bracht in de KHBO, om de standpunten nog wat uit te diepen, lokte een 1000-tal mensen: veel meer dan eerdere debatten, maar of die veel meer te horen kregen is nog maar de vraag: Evelien Van Walleghem (Kanaal Z) en Stefaan Van Kerckhoven (Brugs Handelsblad) konden nauwelijks nieuwe uitspraken boven water halen.

Wrevel

Mercedes Van Volcem (Open VLD) was achteraf wat wrevelig, omdat ze naar haar zin wat weinig aan het woord kwam, terwijl ze heel veel in Brugge heeft gedaan de voorbije 6 jaar... Ze geeft ook toe dat ze "teleurgesteld is door de resultaten van de peilingen, nadat ze zich 100 procent heeft gegeven in een zeer zware campagne. Ik zit ook in een moeilijk departement, Ruimtelijke Ordening, met veel regels. Als liberaal heb ik heel die dienst hervormd, zodat bouwvergunningen nu op twee maanden worden afgeleverd, er zijn nog nooit zoveel vergunningen voor sociale woningen afgeleverd, we hebben de bedrijventerreinen hergeorienteerd... Ik heb dat allemaal met enorme passie gedaan, en ik blijf mij ook vandaag nog inzetten omdat ik bang ben dat Brugge straks niet meer zo welvarend en groen zal zijn..."

Affichewoede

Van Volcem moest zich tijdens het debat ook verdedigen tegen de opmerking dat veel van haar campagnebeelden niet toevallig aan bouwwerven en verkavelingen zouden hangen. Volgens Van Volcem zijn verschillende aannemers lid van Open VLD en is dat de reden en moet daar echt niets meer achter gezocht worden "en ook andere politici zoals Dirk De Fauw hangen op diezelfde plekken".

(EC-Eigen Berichtgeving/Foto: EC)
De volledige fotoreportage vindt U hier...
Meer over Evenementen    Politiek    Open VLD    Mercedes Van Volcem    Verkiezingen    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag