Nieuws uit de Brugse regio

Ann Minne claimt nu al morele overwinning


Audio Reportage
Ann Minne claimt nu al morele overwinning
Brugge, woensdag 10/10/2012. Een 1000-tal belangstellenden doken woensdagavond op, voor wat wellicht het grootste kopstukkendebat in Brugge was, ter gelegenheid van de komende gemeenteraadsverkiezingen. De Brugse Persbond had lijsttrekkers Ann Minne-Soete (N-VA), Renaat Landuyt (SP.A), Dirk De fauw (CD&V;), Mercedes Van Volcem (Open VLD), Sammy Roelant (Groen) en Alain Quataert (Vlaams Belang) uitgenodigd om onder leiding van Evelien Van Walleghem (Kanaal Z) en Stefaan Van Kerckhoven (Brugs Handelsblad) de thema's voor de verkiezingen uit te spitten.
De verkiezingen van zondag zijn bij voorbaat reeds spannend want drie kandidaten zijn nog steeds in de running voor de burgemeesterssjerp.

Twitteren stoort

Het publiek was sterk afgeleid door het twitteren, dat op een groot scherm achter de lijsttrekkers werd geprojecteerd, wat bij momenten leidde tot hilariteit in de zaal en heel wat afleiding bij de deelnemers aan het debat, ondermeer bij Ann Minne Soete, die niet wist wat te denken van de ogenschijnlijke toenadering tussen sp.a en CD&V;, die zich in de zaal afspeelde.

Morele overwinning

Ze verwacht in elk geval "als morele overwinnaar van de verkiezingen door wie het ook moge zijn te worden uitgenodigd om straks een nieuwe coalitie te vormen". Morele overwinning omdat N-VA van 2 zetels naar wellicht een 11-tal zal springen. Voor deelname aan het beleid heeft ze "de nodige kwaliteitsvolle bestuurders op haar lijst, stelt ze. En ik hoop dat er zondag verandering komt. Het wordt tijd dat er na 18 jaar CD&V; heerschappij eindelijk andere partijen komen, die een stempel op het beleid kunnen drukken en een frisse wind kunnen laten waaien in het stadhuis", besluit Ann Minne het interview na het debat.

(EC-Eigen Berichtgeving/Foto: EC)
De volledige fotoreportage vindt U hier...
Meer over Evenementen    Politiek    N-VA    Renaat Landuyt    Ann Soete    Verkiezingen    Alain Quataert    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag