Nieuws uit de Brugse regio

Ook Turkse dag brengt culinaire hoogstandjes


Audio Reportage
Ook Turkse dag brengt culinaire hoogstandjes
Brugge, maandag 1/10/2012. Het Brugse weekend was bijzonder culinair. Naast het bijzonder grote Kookeet dat zich op de Markt op de massa richtte, was er dit weekend ook voor de 3 maal de Turkse dag, ingericht door de Brugse Turkse Vrienden kring. Een 150-tal mensen namen er aan deel, en konden genieten van een gratis culturele en culinaire avond.

Brugse Turkse Vriendenkring

De vereniging bestaat nu 3 jaar, iedereen jaar wordt op het einde van het jaar een Turkse dag ingericht. "De bedoeling is de Brugse bevolking dichter bij de Turkse cultuur te brengen. Iedereen met vragen over Turkije of onze bevolking is welkom", benadrukt Emin Mektepli stichter en voorzitter, "elk jaar proberen we dit met activiteiten. Zelfs in Antwerpen is de Brugse Turkse Vriendenkring gekend, enkele maanden geleden waren we daar aanwezig bij Jumping Antwerpen. Toen stonden we daar samen met het Turkse Consulaat op een stand."

Prominenten

De Brugse Turkse Vriendenkring verwelkomde heel wat Turkse prominenten zoals Consul-generaal Deniz Cakarvan het consulaat Antwerpen en District sub-gouverneur Temel Ayca. In de aanloop naar de verkiezingen as ook de politiek vertegenwoordigd, met naast en kandidaat burgemeester Dirk De Fauw (CD&V;) ook Open-VLD kandidate Christine Verhelst, Sp.a volksvertegenwoordiger Ayse Elkilic uit Gent, Selahattin Kocak die voor Open-VLD in Limburg op de lijsten staat, en CD&V; provincieraadslid Bernard Decuyper.

Hapjes en cultuur

De dag en vooral avond werd gevuld met Turkse specialiteiten, een tentoonstelling van de kunstschilderes Nerkiz Sahan, een concert van Osama Abdulrasol & Melike Tarhan, culinaire turkse specialiteiten en een demonstratie van de gekende de rondtollende, wij zeggen vaak eigenlijk verkeerdelijk dansende, derwisjen (foto), een traditie bij een groep Turkse Soefie moslims, met als afsluiter Turkse muziek en ambiance met DJ Murat.

(Erik Clyncke-Eigen Berichtgeving-Foto: EC)
De volledige fotoreportage vindt U hier...
Meer over Concert    Dans    Andere Culturen    Tentoonstelling    Evenementen    Politiek    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag