Showbiz

Een vree geestige komedie in t Westvlams


Audio Reportage
Een vree geestige komedie in t Westvlams
Blankenberge, dinsdag 25/9/2012. Op vrijdag 19, zaterdag 20 en zondag 21 oktober 2012 wordt in Blankenberge een komedie opgevoerd in onvervalst West Vlaams. Het kusttheater 't Colisee heeft daarvoor 5 West-Vlaamse topacteurs aangetrokken.

Het Prethuis

VZW Het prethuis is een nieuw jong initiatief, dat als doelstelling heeft kwalitatieve producties te brengen voor een breed publiek vanuit het nagelnieuwe kusttheater "De Colissée" in Blankenberge. Alhoewel nagelnieuw misschien wat oneerbiedig is: heel wat coryfeeën hebben er al op de planken gestaan en na enkele jaren leegstand en een recente grondige verbouwing, is de mythische ruimte terug in zijn oude glorie hersteld en klaar om het publiek met open armen te ontvangen. Het Prethuis start met een Westvlaamse komedie. "Het Echt Antwerps Theater en Het vernieuwd Gents Volkstheater lokken heel wat publiek met hun volkstaal en het was dan ook hoogtijd dat ook West-Vlaanderen een kwalitatief alternatief kreeg. Het is dan ook met enige fierheid, dat we onze eerste productie Van kwoad nor erger aan het publiek voorstellen", zegt Jeroen Maes, samen met Kenneth Smets (artistiek directeur van Het Witte Paard en nu programmator bij het Kusttheater Het Colissée), Benny Herpoel (zakelijk leider) en Alex Bosman (PR en decor), de drijvende kracht achter het project.

Van kwoad nor erger

De actie speelt zich af ten huize van Franky en Jenny Dendooven. Op het eerste gezicht een perfect gelukkig koppel, maar schijn bedriegt. Dat wordt al snel duidelijk wanneer kersverse buurman Etienne Verplancke op een nogal onchristelijk uur bij zijn nieuwe buren aanbelt. Hij doet een ontdekking die niet zonder gevolgen blijkt. De misverstanden stapelen zich op en het gaat Van kwoad nor erger. Tot op een bepaald moment de situatie niet meer te overzien is: een situatiekomedie pur-sang dus, met hilarische toestanden in het sappig West-Vlaams, met een cast om U tegen te zeggen. Peter Bulckaen, Maaike Cafmeyer, Karin Tanghe, Anne Denolf en Jeroen Maes.

Praktisch

Van kwoad nor erger gaat in première op 19 oktober 2012 in het kusttheater Colisée te Blankenberge. In het voorjaar van 2013 gaat deze productie op tournee o.a. naar Torhout, Beernem, Gent, Izegem, Harelbeke,...

(EC-Eigen Berichtgeving/Foto: Ethel De Meyer)
Meer op www.vankwoadnorerger.be
De volledige fotoreportage vindt U hier...
Meer Showbiznieuws op de Showbiz pagina!

Meer over Showbiz    Theater    Humor    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag