Nieuws uit de Brugse regio

Weergoden kunnen Sing for the Climate in het Astridpark niet stoppen


Audio Reportage

Brugge, zondag 23/9/2012. De weergoden hadden, ondanks heel wat regen, een bitter koude wind en meer van dat fraais niet genoeg in huis om een kleine 1000 Bruggelingen ervan te weerhouden om mee te doen aan Sing for the Climate in het Astridpark in Brugge. Nic Balthazar, 11.11.11 en de Klimaatcoalitie hadden in heel Vlaanderen mensen uitgenodigd om tegelijk de bezorgdheid voor het klimaat uit te drukken in een lied! Elk afzonderlijke manifestatie werd ook gefilmd door lokale cameramensen en filmmakers waarmee, Nic Balthazar dan een gezamenlijke clip zal maken die naar aanleiding van de klimaattop in Doha wereldkundig zal worden gemaakt.

In Brugge waren onder meer NO EXP, Hannelore Bedert, het koor Solied en de kinderen van 'Omarm de Aarde' present om onder grappige begeleiding van presentatoren Peter Roose en Peter Van de Veire het speciaal gecomponeerde lied samen te zingen. Bij aanvang van het evenement kwam het water met bakken uit de hemel, maar dat kon de toen pakweg 500 enthousiastelingen niet weerhouden: er werd genoten, zeker toen de hemelpoorten het een uur of wat later even voor bekeken hielden en de mensenmassa snel aangroeide tot zowat duizend deelnemers voor de eigenlijke opnames: van heel jong tot bijzonder oud: heel wat Bruggelingen voelden zich aangesproken en zongen uit volle borst mee.

Brugse versie van het klimaatlied

Als stadsomroep maakten we alvast een registratie van de hoe Brugse editie klonk... Luistert U vooral goed: 111 Bruggelingen laten we individueel meezingen.

(FN-Eigen Berichtgeving)
Meer op www.singfortheclimate.com
De volledige fotoreportage vindt U hier...
Meer over Rock/Pop/...    Jongeren    Milieu    Actie    Evenementen    Binnenstad    Sociaal    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag