Nieuws uit de Brugse regio

Brugse Kinder- en Jeugdjury 2012 uit de startblokken


Audio Reportage
Brugse Kinder- en Jeugdjury 2012 uit de startblokken
Brugge, vrijdag 21/9/2012. Vanavond was de Brugse Kinder- en Jeugdjury voor het eerst dit jaar bijeen. In de leeszaal van Hoofdbibliotheek Biekorf maakten de juryleden kennis met hun collega's en begeleiders.
De Kinder- en Jeugdjury brengt kinderen en jongeren van vier tot zestien jaar in contact met goede, recente jeugdboeken. Alle KJV-juryleden lezen tien boeken, aangepast aan hun leeftijd. Klara (14) leest vooral "boeken met een slecht einde" en "Engelenmoord vind ik dus alvast een interessante titel en Schaduwliefde. Ik heb ook al het boekje Op een dag was liefde moe bekeken in een andere bib, en dat vond ik al zeer mooi gedaan". Ze vindt Vlaamse boeken vaak beter omdat ze niet vertaald zijn... Haar favoriete schrijver is Bart Moeyaert en veel schrijvers van de boekenlijst, die overigens per leeftijd is opgemaakt, kent ze nog niet.
Baziel is 9 en Rune is 10. Zij zijn beiden willen "vooral leuke boeken lezen die er ook leuk uit zien, want dat is belangrijk".

Finale in Concertgebouw

In een vijftal sessies tussen oktober en april worden de tien gelezen boeken in groep en samen met een begeleider besproken. Nadien kiest elke groep zijn favoriete boek en uit alle bekroningen van alle Vlaamse groepen samen, van ongeveer 6000 juryleden, worden de winnende auteurs gekozen, die op een groot boekenfeest in mei in het Concertgebouw zullen worden bekroond. Op dit feest krijgen de juryleden de kans om hun favoriete auteurs en illustratoren te ontmoeten.

(FN-Eigen Berichtgeving)
Meer op www.brugge.be/bibliotheek
Contacteren via mail [email protected]
De volledige fotoreportage vindt U hier...
Meer over Concert    Kinderen    Jongeren    Literatuur    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag