Nieuws uit de Brugse regio

Google Street View fotografeert met de fiets in Brugge

Google Street View fotografeert met de fiets in Brugge
Brugge, dinsdag 18/9/2012. Dezer dagen is het team van Google Streetview met een driewieler met camera's, ontwikkeld om locaties te fotograferen waar ze met de auto niet kunnen komen, aan het werk in Brugge. Deze morgen waren ze onder meer aan het werk in het Visartpark. Google wil met de fiets niet alleen fietspaden, maar ook toeristische trekpleisters en bijvoorbeeld parken beter documenteren.

De fiets is uitgerust met dezelfde apparatuur als de auto's, waar het bedrijf al enkele jaren straatbeelden mee vastlegt. Daarmee kan de berijder overal fotograferen waar de auto niet kan of mag komen en dat levert ook heel wat problemen op: wij zagen (zie fotoreportage via link onderaan) hoe de fietser met de grootst mogelijk moeite de duidelijk zware constructie over kleine hindernissen in het Visartpark moest sleuren...

Op het Google Street View project bestaat heel wat kritiek, omwille van de mogelijk geschonden privacy door het maken van zeer gedetailleerde beelden, waar vaak personen en woningen wel zeer duidelijk op herkenbaar zijn.

(FN-Eigen Berichtgeving)
De volledige fotoreportage vindt U hier...
Meer over Verkeer    Foto    Techniek    Binnenstad    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag