Nieuws uit de Brugse regio

Vijfde Brugse Autoloze Zondag een voltreffer


Audio Reportage

Brugge, zondag 16/9/2012. De vijfde Autoloze Zondag, die kadert in de Europese week van de Mobiliteit, heeft weer heel wat bezoekers gelokt. Van 10.00 tot 18.00 brachten 50.000 bezoekers een bezoek aan de volledig autoluwe binnenstad, zo melden de organisatoren. Kroenkelen, het Brugse wandel - en fietsevenement, mocht rekenen op een kleine 5.900 deelnemers (foto). Dat zijn er een grote 1.400 meer dan vorig jaar.

Op de Markt trapte Steve Boedt deze feestelijke dag weer af. Jong en oud deed actief mee met zijn daverende dansfestijn. Daarna volgden optredens van o.a. het Rose De Leyn Dansteam, Mojo, Bed Rugs en Waxdolls. De Burg was een groot kinderparadijs met dans, muziek, sport en spel. Het straattheater van de vzw Brugge Plus kon een groot publiek bekoren met een reeks acts.

't Zand stond volledig in het teken van de actieve jeugd met breakdance, skate, een hindernissenparcours en loopfietsen. Femke & The Big Sisters, de winnaars van Junior Eurosong 2011, sloten de namiddag af. De Kruisvest vormde het decor voor de openluchttentoonstelling Cycle Chic en Brugge Ontbijt waar 1.500 mensen op afkwamen. Alleen jammer dat de rijen voor de ontbijtkoeken veel te lang waren waardoor velen ervoor kozen om elders hun geluk te zoeken.

Maar burgemeester Patrick Moenaert was tevreden: "het was alweer de vijfde editie van de Autoloze Zondag in Brugge en het was opnieuw mooi om zoveel enthousiaste deelnemers te zien genieten van alles wat onze autovrije stad te bieden had. De politie heeft wel wat moeite om ook aan de buitenlanders uit te leggen waarom je vandaag Brugge niet binnen kan, maar overal is wat te beleven. Het stralende weer was onze bondgenoot en zorgde opnieuw voor een geslaagde editie. Ik hoop dat we met deze Autoloze Zondag opnieuw een positief signaal hebben gegeven en dat onze Bruggelingen ook op andere dagen zullen kiezen voor alternatieve en milieuvriendelijke vervoersmiddelen!"

(EC/FN-Eigen Berichtgeving/Foto:EC)
De volledige fotoreportage vindt U hier...
Meer over Verkeer    Milieu    Mobiliteit    CD&V;    Patrick Moenaert    Politie en Gerecht    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag