Cultuur en evenementen

Minkowsky en Les Musiciens du Louvre


Audio Reportage

Brugge, zaterdag 15/9/2012. Schubert zou een tevreden man geweest zijn, mocht hij gisteren naar het Concertgebouw in Brugge had gezeten! Het Franse orkest Minkowsky en Les Musiciens du Louvre bracht donderdagavond 3 symfonieŽn van Oostenrijkse componist Franz Schubert (Wenen 1797-1828): nr 2, nr 5 en nr 8. Deze laatste kreeg als naam 'Unvolendete' (onvolledige) mee.

Publiek net te enthousiast?

Het hele concert bruiste van dynamiek: als stil diende gespeeld worden, was het werkelijk muisstil. Als het forte diende te zijn, hoorden we een orkest dat wist hoe het moest! We konden het resultaat van een perfecte samenwerking tussen dirigent en orkest horen. Een mevrouw in de zaal vond het concert een beetje zoals bidden. Ze kon het spontane applaus dat er kwam na het eerste en tweede deel van de tweede symfonie, applaus dat er niet hoorde trouwens, heel begripsvol een plaats geven. Als je niet gewoon bent om naar klassieke concerten te gaan, moet je je enthousiasme kunnen uiten en dat doe je door je handen tegen elkaar te slaan. Naar klassieke concerten gaan moet je ook leren.

Verder groeien

Ook festivaldirecteur, Hendrik Storme, ooit in Brugge actief als directeur van het MAfestival, was vol lof over het concert en lichtte zelfs al een tipje van het Klarafestival van volgend jaar op. Dit jaar werd Brussel aangevuld met Anrwerpen en Brugge en volgend jaar wordt zelfs over de taalgrens gestapt. We kunnen er alleen maar naar uitkijken!

(Patrick Pieters-Eigen Berichtgeving)

FN
Meer van Patrick Pieters op de pagina Klassiek!

Meer over Concert    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag