Nieuws uit de Brugse regio

Terugkomdag CM jeugddiensten weer een voltreffer


Audio Reportage
Terugkomdag CM jeugddiensten weer een voltreffer
Brugge, zondag 9/9/2012. Kazou Brugge en Jomba West-Vlaanderen, de jeugddiensten van CM, lieten het Boudewijn Seapark uit zijn voegen barsten! 3852 deelnemers en hun familie en 474 vrijwilligers, die zich een dag lang belangeloos hebben ingezet, maakten van de Terugkomdag het officiŽle eindpunt van een geslaagde zomer, met de KetnetBand en een No-Dj show van MNM presentator Peter Van De Veire en Gerrit Kerremans als lokkers. Alle activiteiten die deze zomer waren georganiseerd waren via een dolfijn verbonden met de slotdag, zegt Peter Billiet van Kazou.

Terugkomdag

In 2002 kwam het eerste idee om een terugkomdag te organiseren voor alle deelnemers aan een vakantie met - het toenmalige - Jeugd en Gezondheid. Reden van dit grote feest was het 50-jarig bestaan van Jeugd & Gezondheid †in Brugge.†

Een positief vervolg

In 2006 haalde Jeugd & Gezondheid voor de eerste keer de kaap van 4000 deelnemers voor winter- en zomervakanties samen en om dit 'record' te vieren werd opnieuw een Terugkomdag opgezet in het Boudewijn Seapark met toen Spring en Udo als publiekstrekkers.
Het succes hiervan was het signaal†om 3-jaarlijks een Terugkomdag te organiseren: de derde editie was in 2009 met onder meer Milk Inc en dit jaar...

Kazou: straffe jongerenvakanties

Kazou Brugge organiseert elk jaar heel wat vakanties voor kinderen en jongeren van 7 tot 18 jaar, Jomba West-Vlaanderen laat Jongeren met Bijzondere Aandacht de week van hun leven beleven. Tijdens de zomermaanden trekken de kleinsten er van maandag tot vrijdag op uit in eigen land. De 9-10-jarigen kiezen een thema-vakantie en 11/12-jarigen gaan op avontuur naar Massembre, het vakantiedomein van CM. Ook heel wat Duitse bestemmingen behoren tot het aanbod, want vanaf 13 jaar trekken de meeste vakanties richting buitenland.
In de wintervakanties krijgen de 11 t.e.m. 18-jarigen de kans om te gaan skiŽn of snowboarden.
Al deze vakanties gebeuren onder begeleiding van goed opgeleide monitoren.

Feestelijk einde van zomer 2012

Na een geslaagd vakantiejaar 2012 werd het officiŽle eindpunt van de zomer dit jaar de Terugkomdag in het Boudewijn Seapark. Alle deelnemers aan een vakantie in 2012 werden gratis uitgenodigd op deze dag, hun familie kreeg de kans om voor 12 euro mee te stappen in dit feest. Een beloning voor opnieuw een geslaagde zomer met maar liefst 4154 deelnemers!
Niet enkel de eigen attracties van het Boudewijn Seapark draaiden op volle toeren, ook de extra animatie van Kazou was een succes:de klimmuur, deathride, laserbattle en zorbing werden goed gesmaakt door de meer avontuurlijke deelnemers, de gekke fietsen zorgden voor heel wat lachbuien bij de omstaanders en geen springkasteel bleef onbezet. Over de middag namen zo'n 1800 mensen deel aan een barbecue .
Vanaf 14u30 viel stod op het podium op het centrale middenplein de Ketnetband en na de 'Kazou got talent'-show, uitgedacht door enkele Kazou-vrijwilligers gaven Peter van de Veire en DJ Gerrit Kerremans nog een knallend optreden.

Later dit jaar viert Kazou haar 60-jarig bestaan!

(EC-Eigen Berichtgeving)

FN
De volledige fotoreportage vindt U hier...
Meer over Onderwijs    Kinderen    Jongeren    Evenementen    Sint-Michiels    Verenigingen    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag