Nieuws uit de Brugse regio

Mercedes Van Volcem op De weg naar het stadhuis


Audio Reportage

Brugge, woensdag 29/8/2012. Gisterenavond werd onder grote belangstelling het boek De weg naar het stadhuis voorgesteld door burgemeesterkandidate Mercedes Van Volcem van Open VLD.

Politica en haar priveleven

"Wat kom je allemaal tegen als je als vrouw met kinderen je in de politiek wil wagen. Daarover haat het", zegt Mercedes. "Ik kwam onverwacht in de gemeenteraad en twaalf jaar later heb ik nog steeds ambitie. Niemand begrijpt waarom je dit wil doen. Er is weinig respect voor politici.  Je hebt een toekomstplan voor Brugge en wil dat graag realiseren. Door je engagement ben je na zes jaar schepenambt nu kandidaat-burgemeester. Maar je moet je als moderne vrouw met ambitie steeds verdedigen. In Brugge als schepen en in Brussel als Vlaams parlementslid. Het is een keiharde wereld waarin er nog weinig respect is voor de mens achter de politicus. Dit legt ook beslag op je privéleven."

Anekdotes

Mercedes Van Volcem schreef een verhaal met leuke anekdotes: "blond, vrouw en politica zijn is niet gemakkelijk. Het onbegrip bijvoorbeeld aan de schoolpoort, mannen in de politiek, het "geval Pol Van Den Driessche", Patrick Moenaert, haar kijk op betaalbaar wonen...

"De weg naar het stadhuis" is een uitgave van Uitgeverij Zorro en is te verkrijgen tegen de prijs van 10€ in de betere boekhandel.

(EC-Eigen Berichtgeving/Foto: EC)

FN
De volledige fotoreportage vindt U hier...
Meer over Literatuur    Foto    Open VLD    Mercedes Van Volcem    Pol Van Den Driessche    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag