Nieuws uit de Brugse regio

Syntra West opent vestiging in Ten Briele


Audio Reportage
Syntra West opent vestiging in Ten Briele
Brugge, zondag 26/8/2012. Vandaag werd door Minister-President Chris Peeters de nieuwe Brugse campus van Syntra West officieel geopend, meteen de zevende in onze provincie. De nieuwe campus bevindt zich op de oude voetbal- en tennisterreinen van Bombardier Brugge.

Opportuniteit

Toen de 3ha gronden te koop werden aangeboden door Bombardier, zag Syntra West de weg vrij naar een uitbreiding van de technische beroepen. Algemeen directeur Johan De Neve wil juist die knelpuntberoepen aantrekkelijker maken. "De meeste van de industriŽle opleidingen, zoals lasser, schilder, maar ook bouwpromotor, konden cursisten tot nu toe enkel volgen op de campus in Kortrijk. Voor veel mensen uit Noord-West-Vlaanderen is dat te ver. Daarbij komt dat al maar meer volwassenen opnieuw gaan studeren". De Neve benadrukt fier dat "waar vroeger een ontspanningsoord was, is in 8 maanden tijd een inspanningcampus gekomenis..."

Middenstandsopleider

"Syntra West begon in 1960 als middenstandsopleider, door de jaren heen breide het uit tot de middelgrote ondernemingen en zijn vandaag de eerste in de gedachten van het West-Vlaamse bedrijfsleven. Het Provinciebestuur heeft sedert het begin altijd geloofd in ons", benadrukt Johan De Neve. "Door de jaren heen zijn ze altijd de belangrijkste financier geweest. De Provincie beschouwd ons als ťťn van zijn economische slaagscheppen, we zijn daar heel fier op deze titel te mogen dragen en zullen in de toekomst de provincie zeker niet beschamen! Per jaar volgen een 64000 cursisten een opleiding bij Syntra West. In de nieuwe campus Ten Briele zullen per dag zo een 400 cursisten een opleiding volgen."

Uitbreiding Tegen 2014?

Ondertussen word nu al druk gezocht naar een samenwerking met de VDAB om de Campus uit te breiden naar het dubbele van capaciteit voor aanvullende beroepen. Tegen 2014, 2015 zou die samenwerking rond moeten zijnÖ

(EC-Eigen Berichtgeving)

FN
De volledige fotoreportage vindt U hier...
Meer over Economie    Ruimtelijke Ordening    Politiek    Sint-Michiels    Ondernemen    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag