Nieuws uit de Brugse regio

Weergoden zorgen voor prachtige Gouden Boomstoet

Weergoden zorgen voor prachtige Gouden Boomstoet
Brugge, zondag 26/8/2012. Dat de weergoden met Brugge zijn is vandaag weer eens bewezen: na een regenachtige ochtend zorgde heel wat zon en bijzonder draaglijke zomertemperatuur een werkelijk prachtige 2de editie van de Gouden Boomstoet in 2012. Er was ook beduidend meer volk op de been om te genieten van het spektakel, gevormd door reuzen (foto), praalwagens en 2.000 kleurrijk uitgedoste figuranten,

Kleurrijke geschiedenisles

De stoet brengt een weergave de Wapenpas van de Gouden Boom, die in 1468 op de Brugse Markt werd gehouden ter gelegenheid van het huwelijk van Karel de Stoute en Margaretha van York samen met een kijk op het rijke Brugse en Vlaamse verleden en enkele sagen en legenden. Het publiek genoot met volle teugen en volgens de officiŽle cijfers zouden er een kleine 60.000 mensen zijn komen opdagen.

Voor wie het ook wil zien wordt het nu 5 jaar wachten: op 20 augustus 2017 zou het de volgende keer zijn... Voor wie zolang niet kan wachten hebben we hieronder alvast een link naar net geen 400 foto's, van de editie van vandaag.

(FN-Eigen Berichtgeving)
De volledige fotoreportage vindt U hier...
Meer over Eenmalig    Dans    Kinderen    Jongeren    Geschiedenis    Evenementen    Brugs Ommeland    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag