Nieuws uit de Brugse regio

11 jaar na bezetting: JNM kampeert symbolisch in Lappersfortbos


Audio Reportage

Brugge, vrijdag 17/8/2012. Dezer dagen, net 11 jaar na de start van de eerste bezetting van het Lappersfortbos, gaat er in het bos een kamp door van de Jeugdbond voor Natuur en Milieu. JNM bestaat uit een groep jongeren die zowel aan natuurstudie en natuurbeheerswerken doet, als tracht zich in te zetten het milieu op zo goed mogelijke wijze te sparen en te beschermen.

Vanavond ook actie

Vanavond organiseert de groep die zich momenteel in het beroemdste zonevreemde bos van Vlaanderen zelf bevindt (foto) ook een actie in het centrum van Brugge, waar om 20:00 uur afgesproken is in het koningin Astridpark. Van daaruit vertrekt de groep met toelating van het stadsbestuur en de politie richting de Dijver om daar een dodenwake te houden voor de bomen die reeds verloren gingen in de kap van het Lappersfort.

"Wij werken hier met de jongeren binnen de bredere problematiek van de zogenaamde zonevreemde bossen, waarbij wij het Lappersfortbos als symbool-dossier naar voor schuiven", zegt Wiepke Boogaerts. "In Vlaanderen is er op dit moment meer dan 40.000 hectare bos zonevreemd. Deze bossen zijn stuk voor stuk bedreigd en herbestemming impliceert meestal kap, terwijl bos in Vlaanderen schaars is," zegt Melbe Mahieu. "Andere zones die op dit moment geen bos zijn, zijn wel aangeduid als boszone. Wij vinden deze werkwijze onlogisch."

(FN-Eigen Berichtgeving)


FN
De volledige fotoreportage vindt U hier...
Meer over Jongeren    Milieu    Actie    Politie en Gerecht    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag