Cultuur en evenementen

Mixt Art: Belgische kunst onder internationaal sausje in D.E.V.E. Gallery

Op de agenda voor Brugge tot vrijdag, 31/8/2012:

Audio Reportage
Mixt Art: Belgische kunst onder internationaal sausje in D.E.V.E. Gallery
Brugge, zaterdag 4/8/2012. Deze avond werd in D.E.V.E. Gallery de tentoonstelling "Mixt Art" feestelijk geopend. De verschillende stijlen van surrealisme, impressionisme, fotografie en een stijl van Inca's/ Maya'sÖ het beeldhouwwerk zijn werken in brons en kortenstaal vandaar de naam Mixt Art werkelijk iets heel aparts, de moeite om deze werken te bezichtigen.

Leslie Vandenbussche

De kunstenaar werd in 1948 te Knokke geboren. Als zoon van een meesterbloemist werd hij vlug geconfronteerd met de kunst van de wondere wereld van bloemen, m.a.w. kunst, decoratie en schilderen zitten hem in het bloed. Zijn werken bestaan uit zelfstudie en zijn eigen creaties, gewoon de feeling "Houden van k20120805MixtArtunst". Hij is een veelzijdig kunstenaar van hedendaags, surrealistisch impressionistische kunst. Zijn doeken bestaan uit gemengde technieken in acryl en olieverf op canvas. Opmerkelijk is de verscheidenheid van zijn onderwerpen. Werken van Leslie Vandenbussche hebben een herkenbare gelijkheid aan de rijkheid van kleuren. Leslie V. heeft veel tentoonstellingen in binnen- en buitenland.

Jacqueline Collard

Jacqueline Collard is geboren in Arlon (BelgiŽ) op 23 juni in 1956 en woont voornamelijk in Dinant. De kunstenares is lid van de Associatie voor Schone Kunsten, tegenwoordig geeft zij ook les in het hoger secundair onderwijs aan het Athenee Royal de Florennes. Vroeger baatte zij haar eigen galerie in Dinant uit, waar zij het voorrecht had om internationaal bekende kunstenaars te hosten zoals Henry ROLAND (BelgiŽ), Elsa ZORKOW (Nederland), Pablo MERINO (Chili) Jef Wauters (BelgiŽ), Merbah Djamel (Algerije), Jean-Louis SEBASTIAN (Frankrijk), Jean-Paul Surin (Frankrijk), enz. ... De schilderijen van J.Collard zijn figuratief.
Haar schilderijen weerspiegelen de zachtheid van haar portretten of gezichten van vrouwen opgevrolijkt door bloemen, parels en pluimen die een lumineuse en warme weergave geven. Zij doet ook veel tentoonstellingen in binnen- en buitenland.

Chantal Boussart

Chantal B. is geboren in Brussel, zij stamt uit een passionele kunstfamilie. Na haar studies heeft zij samengewerkt met kunstschilders: Sommevile, Aubin Pasques, Sidoine Soupart. Zij heeft gewerkt in de galerie Sain Jean en de galerie de 'Esclier in Brussel. Zij in Spanje gaan wonen in Altťa kunstenaarsstad waar zij een galerie geopend 'El buro Blanco'. Dan is zij naar Duitsland verhuisd, samen met 2 vrienden heeft ze in Solingen een galerie opgestart. Haar werken zijn kleurrijk om de kijker te stimuleren en zijn ook geÔnspireerd op Inca's en Maya's.

Axel Fabry

Axel Fabry werd in 1943 geboren in Roeselare, BelgiŽ. Hij genoot een grafische opleiding, maar is autodidact in de kunst. Op jeugdige leeftijd leerde hij mouleren in zand en brons gieten. Toch was het de klei die leidde tot zijn eerste terracotta beelden. Deze hadden een uitgesproken harde, eerder hoekige stijl. Axel stelde tentoon in Brugge, Brussel, Luik, Kemmel, Westouter, Watou, Lo, Diksmuide, Kortrijk, Zeebrugge, Lissewege, Oudenburg, Ieper, Koolskamp, Gent, Roeselare, ... maar ook Tilburg (NL), London (UK) en Reus (SP).

An Deceuninck

An werd in 1968 in Knokke geboren. Haar specialiteit is monumentale schilderkunst. 'Het penseel 'hanteren' , lukt me niet meer zoals vroeger, maar mijn ontdekking van de fotografie heeft me DE manier gegeven om me artistiek uit te drukken, mijn verhaal te vertellen ... Ze geeft me ook de mogelijkheid vertaling te geven aan angst, pijn, frustraties ... alsook schoonheid, passie, geluk en ...'weirdness'. Wat is ...wat was ... wat nooit meer kan zijn ...wat zal of kan zijn ... Maar niets lijkt zoals het is of was Mixed Media ; Fotografie, verf, pigment en was .'

De tentoonstelling loopt van 5 augustus tot 31 augustus 2012
D.E.V.E. Gallery, Kolenkaai 70, 8000 Brugge
Openingsuren: van woensdag t.e.m. zondag van 14u tot 19u.
Gratis toegang.

(EC-Eigen Berichtgeving/Foto: EC)

FN
Meer op www.deve-gallery.com
Contacteren via mail [email protected]
De volledige fotoreportage vindt U hier...
Meer van evenementen in onze Agenda!

Meer over Kunst    Tentoonstelling    Zeebrugge    Kristus Koning    Lissewege    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag