Nieuws uit de Brugse regio

Weer wat controverse rond Beeldenroute in Lissewege


Audio Reportage
Weer wat controverse rond Beeldenroute in Lissewege
Brugge, vrijdag 6/7/2012. In Lissewege is vanavond de beeldenroute 2012 van start gegaan met, inmiddels naar traditie, weer wat controverse. De Blankenbergse beeldende kunstenaar-politicus Piet Wittewrongel had immers een werk aangeboden onder de titel "Vergiffenis" waarop de symbolen van de door de Duitsers in Wereldoorlog II in concentratiekampen uitgeroeide bevolkingsgroepen boven op een zevenarmige minora prijkten. "Dat werk moest normaal in de kerk van Lissewege worden opgesteld maar werd door de pastoor geweigerd. Ik vind die weigering eigenlijk in strijd met het gedachtengoed waar de Kerk voor staat: vergiffenis schenken", zegt Wittewrongel.

Actie

En Wittewrongel liet het daarbij niet. Hij plaatste deze middag, in een vlaag van burgerlijke ongehoorzaamheid en los van de tentoontelling zelf een ander werk in de Kerk, met een afbeelding en tekst van Martin Luther King boven een oorlogswapen met een geknoopte loop, met als titel Knot Violence (foto). "Ik weet niet hoe lang het werk er zal blijven staan", zegt de maker met een veelzeggende glimlach.

Voor wie de hele beeldenroute in Lisewege wil bezoeken, bevelen we alvast de handige catalogus aan, die tegen de democratische prijs van 1 te koop is in Hostellerie Ter Doest, want zonder dat volledige overzicht riskeer je enkele juweeltjes te missen onderweg. Je vindt er ook een lijst van de aanwezige kunstenaars en hun contactgegevens.

(FN-Eigen Berichtgeving)
Meer op www.beeldenroute.be
De volledige fotoreportage vindt U hier...
Meer over Andere Culturen    Geschiedenis    Opinie    Kunst    Tentoonstelling    Lissewege    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag