Nieuws uit de Brugse regio

Sint-Michiels geeft takkenpoort een tweede leven


Audio Reportage
Sint-Michiels geeft takkenpoort een tweede leven
Brugge, maandag 2/7/2012. De takkenpoort die bezoekers welkom heette op de tentoonstelling 'Boeket voor Brugge' in de maand mei heeft voor enkele maanden een tijdelijk plaatsje gekregen op de rotonde op de Koning Albert I-laan. De rotonde krijgt zo wat nadrukkelijker het karakter van 'welkomstpoort' voor wie langs Sint-Michiels Brugge binnenrijdt. De takken zullen de komende maanden zeker verweren door de invloed van regen en wind, zegt groenschepen Franky Demon (CD&V;), waardoor ze een extra cachet zak krijgen.

Viering

In 2012 viert de Stedelijke Groendienst Brugge haar 100-jarig bestaan en daarvoor werd de tentoonstelling 'Boeket voor Brugge' opgezet van 17 mei tot 21 mei 2012 in de stadshallen en op de binnenkoer van het Brugse Belfort. Die succesvolle tentoonstelling in samenwerking met bloemenkunstenaar Daniel Ost en couturier Edouard Vermeulen toonde in de Rodenbachzaal hoe de Groendienst snoeihout, gras en perkplanten dagdagelijks verwerkt en de blikvanger daar was een houten takkenpoort opgebouwd enkel en alleen uit wilgentakken en smeedwerk.

Verhuis

Die poort meet onderaan 8m breed en is maar liefst 5.30m hoog. De constructie van wilgentenen werd zorgvuldig op een basis van smeedwerk gebonden. Duizenden ijzerdraadjes werden gebonden tijdens de voorbereiding. Zoals blijft uit onze fotoreeks van de afgelopen dagen (zie link hieronder) werd de poort, die bestaat uit 3 delen, uit elkaar gehaald voor het transport en door leden van de Stedelijke Groendienst ook weer vakkundig opgebouwd.

(FN-Eigen Berichtgeving)

FN
De volledige fotoreportage vindt U hier...
Meer over Milieu    Tentoonstelling    Evenementen    Franky Demon    Sint-Michiels    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag