Showbiz

Nieuwste Aspe boek in de achtertuin van Pol Van den Driessche


Audio Reportage
Nieuwste Aspe boek in de achtertuin van Pol Van den Driessche
Brugge, woensdag 18/4/2012. Gisteren werd in het gloednieuwe Blankenbergse kusttheater 't Colisee het 30ste boek voorgesteld van Pieter Aspe. Pieter haalde de inspiratie voor het boek Eiland vorig jaar op reis en bij zijn kuisvrouw...

Het verhaal

Wanneer het lijk van een Bruggeling wordt gevonden nabij een voormalig klooster, het gekende Arme Klaren, worden de vier buurtbewoners door Pieter Van In verdacht. Bij de ondervraging van de bewoners stelt Van In vast dat ze allemaal erg aan hun privacy vasthouden. Het lijkt wel of ze collectief iets te verbergen hebben… Een gekend Brugs politicus, die er woont heeft het lijk gevonden. De link met de echte wereld en de Brugse actualiteit moet niet ver worden gezocht: Pol Van Den Driessche is bewoner is Colettijnenhof.

Veto

Voor het eerst heeft Pieter Aspe trouwens zijn veto gesteld hebben over de drie hoofdpersonages in zijn boeken en de reeks. Afgelopen seizoen verdween de personage van Hanlore Maes die gespeeld werd door Francisca Van Thielen uit de serie. Pieter zag dat niet zitten en stelde zijn contactueel voorziene veto bij het productiehuis, dat het personage van Hanelore Maes niet helemaal uit de serie mag geschrapt worden... Ze zal dus weer opduiken, zoveel is zeker voor de fans.

(EC-Eigen Berichtgeving/Foto: Ethel De Meyer)

FN
Meer Showbiznieuws op de Showbiz pagina!

Meer over Literatuur    Pol Van Den Driessche    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag