Cultuur en evenementen

Dennis Vansant wint derde Commeere Comedy Cup


Audio Reportage
Dennis Vansant wint derde Commeere Comedy Cup
Brugge, zaterdag 17/3/2012. In de hallen in het Brugse Belfort zijn even voor middernacht de prijzen van de inmiddels derde editie door van de Commeere Comedy Cup uitgereikt.
Presentator Bart Vantieghem, de winnaar van de Comedy Cup vorig jaar, was de zwakste lolbroek van de avond in de rol van Master of Ceremony en Ygor uit Poperinge, de winnaar van 2010, was als speciale gast, die het evenement mocht afsluiten, overduidelijk de beste, maar het ging De Commeere om de kandidaten.

Geen allochtoon

De eerste allochtone deelnemer had een paar dagen geleden afgezegd en dus was Bram Vanden Broele als vervanger komen opdraven en deed dat alles behalve onverdienstelijk. Koen Dewulf die als tweede stond geprogrammeerd had heel wat tijd nodig om op dreef te komen en maakte daardoor geen kans op prijzen. Garagist Robby Petit was beter in de garage in Zottegem gebleven en was de zwakste mannelijke kandidaat van de avond; Na hem stond een zowel letterlijk als figuurlijk zwaargewicht op het podium: het publiek had onmiddellijk in de gaten dat die Dennis Vansant wat in zijn mars had. Na de pauze probeerde Tine Neyens, een Brugse psychologe, als eerste vrouw in de geschiedenis van de Commeere Comedy Cup het publiek te vermaken, maar slaagde daar allerminst in, behalve haar drie vriendinnen achter in de zaal misschien. Kevin Rombaux, beter bekend als De Mugge Van Brugge, slaagde er in zijn inmiddels derde deelname niet in iedereen op zijn hand te krijgen. Kris Van Spitael en Bruno Bittoun maakten de set af, alvorens Ygor het verschil tussen de beginnenlingen en de gevorderden duidelijk schetste met een schitterende performance.

De winnaars

De vakjury, met als voorzitter Patrick De Witte (pdw uit Humo en producer van de Canvas Comedy Casino), journalist Stefaan Van Volcem en comedy-origanisator Pieter De Wulf van comedyshows.be mocht drie prijzen weggeven: openingsact Bram Vanden Broele werd derde, Kevin Rombaux werd tweede en de hoofdprijs ging uiteindelijk net als de publieksprijs naar Dennis Vansant die trots naast die laatte prijs poseerde: zijn lengte in bakken Brugse Zot, de organisatoren hebben uitzonderlijke kosten moeten maken want Dennis was niet alleen de leukste maar ook met overschot de langste kandidaat...(foto)

(FN-Eigen Berichtgeving)
De volledige fotoreportage vindt U hier...
Meer van Patrick Pieters op de pagina Klassiek!

Meer over Humor    Evenementen    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag