Nieuws uit de Brugse regio

Jong N-VA wil de Brugse randgemeenten properder zien


Audio Reportage
Jong N-VA wil de Brugse randgemeenten properder zien
Brugge, zaterdag 17/3/2012. Een groep jongeren en net iets minder jonge politici van N-VA hielden deze morgen een opruimactie van zwerfvuil aan het kruispunt met de Torhoutsesteenweg en de Expressweg N31. "Op de 4 hoeken van het kruispunt ligt veel zwerfvuil en wij stellen vast dat de Brugse randgemeenten minder proper worden gehouden dan de binnenstad," stelt Ben Glorieux van N-VA jongeren vast.

Verantwoordelijkheid wordt betwist

"Klaarblijkelijk liggen Vlaanderen en de stad ook overhoop over wie verantwoordelijk is voor het schoonhouden van deze omgeving. Daarover zijn al heel wat brieven en mails heen en weer gegaan, maar ondertussen gebeurt er niets", zegt Ben Glorieux. "Met de actie willen we ook de mensen sensibiliseren om geen vuilnis op straat te gooien".

Vuilnisbakken, meldpunt en vliegende brigade

"We vragen ook aan het stadsbestuur om vuilnisbakken te plaatsen overal waar zitbanken staan, zoals op de plek van onze actie." N-VA jongeren Brugge is ook voorstander van een meldpunt, "zodat zwerfvuil dat wordt aangemeld vlug wordt verwijderd. Sommige mensen immers hebben de neiging om daar waar al afval ligt er nog extra te gooien. Met een soort vliegende brigade, die het weggegooide afval onmiddellijk aanpakt, vergelijkbaar met het Brugse graffititeam, zou zeker ontradend kunnen worden opgetreden", aldus nog Ben Glorieux.

(FN-Eigen Berichtgeving/Foto:BG N-VA)
De volledige fotoreportage vindt U hier...
Meer over Milieu    Actie    Politiek    N-VA    Sint-Andries    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag