Cultuur en evenementen

Schitterende vertolking van Bruckner in het Concertgebouw

Schitterende vertolking van Bruckner in het Concertgebouw
Brugge, zaterdag 3/3/2012. Het Hongaarse orkest Budapest festival Orchestra stond vrijdagavond weer in de grote zaal van het Concertgebouw.

Het eerste deel van het concert, Herr, gehe nicht ins Gericht mit deinem Knecht,
cantate, BWV105 (1723) van Johann Sebastian Bach, was niet dat waar het orkest in uitblinkt.Brugge is nu eenmaal een stad die nogal verwend wordt met muziek van Bach.

Schitterende Bruckner

Het orkest schitterde wel in het grote symfonisch werk, zoals we dat konden horen na de pauze: de zevende symfonie van Bruckner, met zijn gekende grootsheid van blazers en met zijn imponerende stiltemomenten, was waar de Hongaren mee uitblonken. De reacties achteraf waren unaniem: schoenmaker blijf bij je leest! Wanneer een orkest goed is in groots symfonisch werk, dient het zich daaraan te houden en moet het niet teruggrijpen naar Barokke werk! Over de 7de symfonie van Bruckner hoorden we niks dan lof. De meeste mensen waren waarschijnlijk wel gekomen voor het grote symfonische geweld. We begrepen trouwens niet goed waarom Bach en Bruch met elkaar gecombineerd waren! Was het nu omdat hun naam met een 'B' begint of was het eerder vanwege de religieuze gedrevenheid van de twee componisten? Wie zal het weten?

Asbakje?

Misschien kan het Rode Gebouw ook voor asbakken zorgen voor de deur. Heel wat rokers zijn verplicht om hun peukjes op het voetpad te gooien voor de mooie glazen deur en die peukjes zorgen voor een slordige indruk.

(Patrick Pieters-Eigen Berichtgeving)

FN
Meer van Patrick Pieters op de pagina Klassiek!

Meer over Concert    Klassiek    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag