Nieuws uit de Brugse regio

Renaat Landuyt: Brugse coalitie draait al ruim 6 jaar vierkant


Audio Reportage
Renaat Landuyt: Brugse coalitie draait al ruim 6 jaar vierkant
Brugge, maandag 30/1/2012. Volgens Brugse sp.a kopstuk Renaat Landuyt draait de Brugse bestuurscoalitie van CD&V;, sp.a, Open VLD en N-VA al 6 jaar vierkant en moet bij er de opmaak van een nieuwe bestuurscoalitie na de verkiezingen, die in oktober plaatsvinden, vooral gewaakt worden over een betere vorm van samenwerken.

Fout van bij de start

"Ik denk zelfs niet dat het in 2006 ooit goed is begonnen. Zowel wij als Open VLD waren van meet af aan niet echt gelukkig met de regeling die was uitgewerkt door CD&V.; Ik kon mij inderdaad niet goed vinden met burgemeester Moenaert en vind dat spijtig. Ik kom wel goed overeen met Dirk (nvdr:Defauw) en hoop dat Patrick (Nvdr: Moenaert) hem niet te veel bemoedert, zodat die aan een nieuw beleid kan werken met respect voor wat we eerder samen hebben gedaan."

4 partijen op dezelfde hoogte

Landuyt verwacht dat 4 partijen: sp.a, N-VA, CD&V; en Open VLD ongeveer op dezelfde hoogte uit de kiesstrijd zullen komen en daarom is het nog koffiedik kijken wat er zal gebeuren in coalitievorming. Hij geeft toe in gesprek te zijn met zowel N-VA als Open VLD "maar eigenlijk spreken wij met iedereen, want iedereen is vragende partij om met ons te praten, maar het is het best eerst te wachten op wat de kiezer zegt... Wij willen praten over een beleid in de juiste richting: betaalbaar wonen, minder bussen en verkeer in het centrum en het oplossen van de bruggenmiserie moeten aangepakt worden."

(EC-Eigen Berichtgeving/Foto: Ethel De Meyer)
De volledige fotoreportage vindt U hier...
Meer over Politiek    sp.a    Renaat Landuyt    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag