Economie

Zeebrugse haven blijft boomen: net geen recordjaar


Audio Reportage
Zeebrugse haven blijft boomen: net geen recordjaar
Zeebrugge, donderdag 19/1/2012. Meer dan 1000 belangstellenden woonden gisteravond de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie bij van APZI in het KHBO te Brugge. Daar bleek dat het goed gaat met de Zeebrugse haven. Volgens havenvoorzitter Joachim Coens was 2011 'net geen recordjaar, maar scheelde het toch niet veel'.

Coens benadrukte dat 2011 het 2de beste jaar ooit was voor de haven. Vooral de autotrafiek, aardgas en cruises deden het goed, maar de containersector ging iets achteruit. 'Het is dan ook noodzakelijk dat de Zeebrugse haven zich aanpast aan die containersector, die altijd maar grotere schepen gebruikt om zo veel meer lading te kunnen verschepen, maar het is minstens even belangrijk om het aansluitende container vervoer over de weg en het spoor te verbeteren. De volle inzet is dan ook die lading zo vlug mogelijk vanuit het hinderland naar Zeebrugge te brengen,' hintte Coens richting de aanwezige bevoegde minister Hilde Crevits.

APZI

Zowat 160 Zeebrugse havenbedrijven zijn aangesloten bij APZI: goederenbehandelaars, rederijen en scheepsagenturen, expediteurs, transportbedrijven en bedrijven die havengebonden activiteiten uitoefenen worden reeds jaren vertegenwoordigd door APZI, wat staat voor Association Port of Zeebrugge Interests, die optreedt als de vertegenwoordiger en spreekbuis van de Zeebrugse private havensector.

(EC-Eigen Berichtgeving/Foto: Toon Walleyn)
De volledige fotoreportage vindt U hier...
Meer economisch nieuws

Meer over Economie    Haven    Zeebrugge    Hilde Crevits    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag