Cultuur en evenementen

Thomas Blondelle brengt wereldpremičre in Brugse Stadsschouwburg


Audio Reportage
Thomas Blondelle brengt wereldpremičre in Brugse Stadsschouwburg
Brugge, zondag 18/9/2011. Gisterenavond gaf Thomas Blondelle in de Stadsschouwburg een liedrecital aan het Brugse enthousiaste publiek. Daarbij werd de thuisstad op een wereldpremičre getrakteerd: een aantal door Blondelle zelf op muziek gezette Haiku. Zoals de versjes kort zijn, waren zijn op muziek gezette 3-regelige werkjes kort maar fijn en ze waren eigenlijk bedoeld om volgende maand op een recital in Japan ten gehore gebracht te worden, maar Brugge kreeg dus de premičre.

Leven veranderd

21 mei van dit jaar was voor Bruggeling Thomas Blondelle een dag die zijn leven een andere wending gaf. Die dag werd de 29-jarige tenor, die zijn thuishaven heeft in de Engelendalelaan in Sint-Kruis, een mijlpaal in zijn leven na het winnen van de tweede plaats op de Koningin Elisabethwedstrijd voor zang. Zijn oma, die ook in de zaal was, was dolgelukkig op dat moment en kan nog steeds haar geluk niet onder stoelen of banken teken. Na het laureatenconcert met La Petite Bande in het Concertgebouw, gaf Thomas nu dus een liedrecital aan het Brugse enthousiaste publiek in de Stadsschouwburg. De locatie was ideaal om zijn publiek te verwennen. En of hij ze verwend heeft: met Mozart, Beethoven, Schubert, Brahms, Poulenc, Rossini, Verdi en Berio, heel professioneel op de piano begeleid door Ulrich Eisenlohr, een pianist die reeds grote namen heeft begeleid waaronder Matthias Goerne, Dietrich Henschel, Jard van Nes en Christoph Prégardien. In 2009 heeft hij een integrale opname met Schubertliederen gemaakt en ook zaterdagavond bewees hij een goed pianist te zijn.

Applaus

Na de voorstelling sprong het publiek recht en ging het niet naar huis vooraleer hij enkele extra liederen weggaf. Pas na O Sole Mio was (bijna) iedereen voldaan en trokken heel wat aanwezigen nog naar de foyer waar hij een CD van 4 jaar terug, maar volgens eigen zeggen nog altijd actueel, signeerde. Muziekminnend Brugge toonde fier te zijn op Thomas Blondelle en hij was duidelijk ook fier dat te horen...

(Patrick Pieters-Eigen Berichtgeving)
Meer van Patrick Pieters op de pagina Klassiek!

Meer over Concert    Klassiek    Sint-Kruis    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag