Cultuur en evenementen

Wereldcreatie van Annelies Van Parys in het Concertgebouw


Audio Reportage
Wereldcreatie van Annelies Van Parys in het Concertgebouw
Brugge, donderdag 17/2/2011. Op vrijdag, 18 februari gaat een werk van de Brugse Annelies Van Parys een wereldcreatie beleven in het Concertgebouw. Sinds ze in 2000 afstudeerde aan het Gents conservatorium als componist bij Luc Brewaeys, heeft onze stadsgenote al veel compositorische wateren doorzwommen. Wie op haar mooie, stijlvolle en niet overladen internetpagina haar reeds lijvige curriculum doorleest (link onderaan),ontdekt een gedreven jonge vrouw met een hart voor muziek.

Leemtes tussen Xenakis

Oresteia is een nogal bloederige Griekse tragedie van Aischylos, waar ze de muzikale leemtes in de muziek van Xenakis' werk met dezelfde titel, in opdracht van dramaturge Caroline Petrick, heeft proberen op te vullen. Oresteia van Xenakis-Van Parys wordt vrijdagavond één groot geheel.
Wie hedendaagse muziek niet onmiddellijk ziet zitten, raadt Van Parys aan de inleiding bij de muziek mee te nemen. Die zal misschien poorten openen die tot nu toe gesloten bleven. Lieven Bal zal vrijdag om 19u15 proberen die te openen in de kamermuziekzaal. Hopelijk zien we dan een mooie kamer met voor iedereen verrassende meubelstukken die voor altijd in het geheugen blijven gesculpteerd.

(Patrick Pieters-Eigen Berichtgeving/Foto: Anneleen de Causmaecker)
Meer op www.anneliesvanparys.be
Meer van Patrick Pieters op de pagina Klassiek!

Meer over Concert    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag