Cultuur en evenementen

Concertgebouw de grootste concertorganisator van Vlaanderen


Audio Reportage
Concertgebouw de grootste concertorganisator van Vlaanderen
Brugge, woensdag 22/9/2010. Afgelopen weekend gaf het Concertgebouw de aftrap van het nieuwe cultuurseizoen met het Balkanorkest van Goran Bregovic en de jongerenopera van Muziektheater Transparant die beiden een volle zaal lokten, en ook de Mariavespers met 'oude muziek'- icoon Sir John Eliot Gardiner is uitverkocht.
Het moment voor het Concertgebouw, voor een sterke verklaring en die liet dan ook niet op zich wachten: 'Het Concertgebouw Brugge is de grootste concertorganisator van Vlaanderen,' blokletterde een persbericht, en het spreekt vanzelf dat Bert Vanlaere van het Concertgebouw die sterke verklaring mocht toelichten: 'ze klopt', staaft hij met cijfers, "ook groter dan de Singel in Antwerpen".

Met het in toenemende mate internationale programma week het Concertgebouw zich middenin het internationale kunstenlandschap duidelijk te profileren: de helft van de uitgenodigde gezlschappen hebben een duidelijk internationaal karakter. Steeds meer bezoekers komen van buiten de regio en zelfs uit het buitenland. Vooral het aanbod klassieke muziek met festivalformules heeft succes maar ook binnen de discipline hedendaagse dans speelt het Concertgebouw een groeiende rol met een groot aantal producties –vaak met live muziek- en het December Dance festival.


(FN-Op Locatie)
Meer van Patrick Pieters op de pagina Klassiek!

Meer over Concert    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag