Cultuur en evenementen

Sopraan Sabine Devieilhe verrast op MAfestival


Audio Reportage

Brugge, donderdag 12/8/2010. Deze middag stond een mooie Erard pianoforte uit 1905 in het midden van de kamermuziekzaal opgesteld. Nadat de Klara-omroepster Nicole Van Opstal Claire Chevalier had aangekondigd verscheen de pianiste, eveneens dit jaar jurylid van de muziekwedstrijd van Musica Antiqua, achter de piano. Ze vertolkte op een krachtige manier werk van Franse 20ste eeuwse toondichters: Saint-Saens, Debussy en Ravel hebben voor Chevalier blijkbaar geen geheimen meer. Een werk van de Spaanse componist Manuel De Falla sloot het recital af.
De werken die ze speelde hadden in de titel verband met het thema van het festival. De componisten hadden immers in den vreemde, zij het nu afrika of Azie, hun inspiratie gevonden.

Directeur Tomas Bisschop volgde het hele concert overigens rechtstaand van op een afstand mee, in plaats van op n van de voorbehouden plaatsen op de eerste rij te zitten. Bescheidenheid of te veel werk? .Wie zal het zeggen?
Het was een recital was er overigs eentje om met een opgewekt gevoel aan het middageten te beginnen.

Verrassende Sabine Deveilhe

Heel de melomane karavaan trok 's avonds naar de Sint-Jakobskerk voor de uitvoering van 'Les Indes Galantes' van Jean-Philippe Rameau door het Pools kamerorkest 'Arte Dei Sonatori' o.l.v. Alexis Kossenko en met de sopraan Sabine Deveilhe. Diederik Verstraete gaf daarbij omstandig toelichting over het concert n over de tijdsgeest die heerste in de 18de eeuw, benvloed werd door het gedachtegoed van Rousseau.

We konden een schitterend jong orkest horen. De sopraan Sabine Devieilhe was een revelatie en gezien haar jonge leeftijd, zullen we zeker nog veel van haar horen. Het was een heldere verschijning wiens stem lang in de oren van het enthousiaste publiek zal blijven hangen. Onthoud haar naam, het wordt een grote!

(Patrick Pieters-Op Locatie)
Meer van Patrick Pieters op de pagina Klassiek!

Meer over Concert    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag