Cultuur en evenementen

MAfestival van start


Brugge, zaterdag 7/8/2010. De titel van het concert dat Le Poème Harmonique aan het publiek aanbood, was 'Quel Spectactle Charmant'. Samen met sopraan Claire Lefiliâtre, contratenor Jean-François Lombard, Tenor Serge Goubioud, bariton André Morsch en bas Arnaud Marzorati en alles onder leiding van Vincent Dumestre, kon het talrijk opgekomen publiek, de concertzaal zat vol, genieten van een mooi geheel. Er was instrumentale muziek en er was vocale met heel veel humor. Alleen al toen je de zaal binnenkwam en je zag de grote koebel op scene staan wist je reeds genoeg. Ofwel kwam er een koe de scène opgewandeld ofwel werd de bel gebruikt als niet evidente klankbron.

Het overgrote deel van de muziek was van Lully, de hofcomponist van Lodewijk XIV, die samen met Molière, ie soms voor heel komische teksten heeft gezorgd.
Het orkest en de solisten waren ontzettend goed op elkaar ingespeeld en hebben een heel 'charmante' voorstelling neergezet. Dat belooft voor de rest van festival.

We konden in een glimp minister Bourgeois ontwaren in de zaal en we vernamen dat ook Mark Eyskens ook onder het publiek werd gezien.

(Patrick Pieters-Op Locatie)
Meer van Patrick Pieters op de pagina Klassiek!

Meer over Concert    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag