Cultuur en evenementen

MAfestival kan beginnen op 6 augustus


Audio Reportage
MAfestival kan beginnen op 6 augustus
Brugge, zondag 1/8/2010. De trein van Mafestival vertrekt op 6 augustus om 20 uur in het Concertgebouw in Brugge. Wij vroegen aan Tomas Bisschop of de rails mooi effen waren, met andere woorden of iedereen er klaar voor is. De ticketverkoop zit volgens Bisschop goed: sommige concerten zijn uitverkocht en andere hebben nog maar enkele plaatsen over.

John Cage

John Cage, een omstreden 20ste eeuw componist, hoort volgens sommigen niet thuis op een oude muziek festival. Bisschop weerlegt dat. Cage heeft zich gedurende zijn loopbaan immers ook toegelegd op het barok instrumentarium… vandaar.

Een aantal concerten zijn reeds ingereden op het Duitse oude muziekfestival Sans Souci in en rond het gelijknamige Kasteel nabij Berlijn. Zo hebben Brugge en Potsdam 6 gemeenschappelijke concerten, wat de muzikale grandeur van het MAfestival ten goede komt.

Tenslotte verklaart Bisschop waarom het aantal klavecinisten hoger is dan het aantal pianofortespelers. Infeite hoort klavecimbel meer bij die oude muziek dan de modernere pianoforte.

Afspraak op 6 augustus in het Concertgebouw om 20 uur.

(Patrick Pieters-Eigen Berichtgeving)
Meer van Patrick Pieters op de pagina Klassiek!

Meer over Concert    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag