Cultuur en evenementen

Klinkers 2010 van start


Audio Reportage

Brugge, vrijdag 30/7/2010. Op de Burg is Klinkers van start gegaan. Het festival heeft gaandeweg zijn eigen stijl en publiek gevonden, sinds het opheffen van het Showburgconcept dat Brugge vroeger door de zomer heen moest helpen en cultuurschepen Yves Roose, die "geen geld genoeg heeft om zijn droom te realiseren door Elvis Costello Op de Burg uit te nodigen", is tevreden met de plek waar Klinkers nu staat in de Vlaamse zomerkalender.

Tijdens de gratis concerten op de Burg wisselen vaderlandse helden als Daan en Flip Kowlier af met concerten van zuiderse Ún feestelijke bands als de legendarische Afro-Cuban All Stars en Ojos de Brujo. Daarnaast komen Grupo Fantasma, Bai Kamara, Superlijm en Merdan Taplak Orkestar in een door verzekeraar Ethias gesponord luik.

Binnen de concertreeks Klinkers Intiem komen op het binnenplein van Gruuthuse, vier atmosferische concerten, die wortelen binnen grote muzikale tradities als fado, tango en flamenco.

Comedyshows.be presenteert met Klinkers Comedy een combinatie van nieuw en gevestigd comedytalent en op zondag 8 augustus organiseert Brugge Plus in het Astridpark Klinkers For Kids met theater, verhalen en circus in de openlucht. Uiteraard ontbreken ook de openluchtbioscoop en Klinkende Kroegen niet.

Afsluiten doet Klinkers ook dit jaar met de inmiddels 9de editie van Benenwerk op zaterdag 14 augustus: met tien podia, verspreid over de binnenstad, blijft dit groot gratis dansfeest zowat de grootste dansvloer van Vlaanderen.

(EC/FN-Eigen Berichtgeving-Foto: FS)
Meer van Patrick Pieters op de pagina Klassiek!

Meer over Concert    Film    Yves Roose    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag